Home Smartphones en tablets Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude iPhone

Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude iPhone

3001
1
DELEN
oude iphone hergebruiken

Het is weer zo ver: rond september zou de nieuwste iPhone  op de markt moeten komen. Grote kans dat de echte iPhone fanaten de bestanden op het huidige toestel al naar de cloud aan het uploaden zijn; die nieuwe iPhone moet natuurlijk gekocht worden. Maar wat doe je vervolgens met je oude iPhone? Heb je dat prachtige nieuwe pareltje in je hand, verdwijnt die oude telefoon gewoon in een bureaulade. Dat zou wel erg jammer zijn. Met deze handige tips kun jij je oude iPhone gewoon blijven gebruiken.

1. Gebruik je oude iPhone als beveiligingscamera

Heb je weinig of geen beveiliging in huis? Dan komt die oude iPhone goed van pas. Je kan dit oude toestel namelijk prima gebruiken als beveiligingscamera. Het enige wat je nodig hebt is een goede camera (en dat heeft die oude iPhone vast wel), en een goede internetverbinding. ‘Zeker de laatste generatie iPhones zoals de iPhone 6 hebben een ongelooflijk goede camera. Hier kun je precies op terug zien wat er allemaal in je woning gebeurt wanneer jij er niet bent.

Zo stel je jouw oude iPhone in als beveiligingscamera
Zorg ervoor dat je oude iPhone verbonden is met het internet en installeer de app Manything (of een soortgelijke app). Ook de nieuwe iPhone komt hier van pas: je hebt deze namelijk nodig om bepaalde zaken in te stellen.

Zo stel je de app in:
– Download de app op je oude iPhone
– Kies Recorder
– Download dezelfde app op je nieuwe iPhone, maar dit keer kies je Viewer

2. Gebruik de oude iPhone als e-reader

Nu je een nieuw toestel hebt, kun je de oude iPhone prima gebruiken als e-reader. Dat scheelt je natuurlijk weer in de kosten; zo hoef je namelijk geen nieuwe e-reader aan te schaffen. De de iPhone 7 van Apple heeft een 4,7-inch scherm dat ideaal is voor het comfortabel lezen van boeken. Vergeet ook niet om even je wifi-verbinding uit te schakelen en de simkaart te verwijderen; dan kun je namelijk ongestoord genieten van een goed boek op je nieuwe e-reader!

E-books op je iPhone zetten
Hoe komen die e-books er dan op? Simpel. Je kan namelijk handmatig met de Boeken-app verschillende boeken downloaden. Je verbindt de telefoon met een kabel aan je computer, en kan de boeken vanaf de computer zo naar je oude toestel zetten. Je kunt de e-boeken natuurlijk ook via internet op je telefoon zetten. Dit doe je bijvoorbeeld via bol.com en Amazon. Wil je liever een boek lenen? Dat kan ook gewoon via onlinebibliotheek.nl

3. Gebruik je oude toestel als wekker

Super handig om lekker onverstoord te slapen: gebruik je oude toestel (zonder simkaart) als wekker. Zo wordt je niet verstoord tijdens je slaap met meldingen van nieuwe appjes, maar heb je toch een wekker op je kamer. De standaard wekker-app van iPhone heeft meer dan voldoende mogelijkheden. Stel bijvoorbeeld je ‘Bedtijd’ in en geef meteen aan hoeveel uur je wilt slapen. Vervolgens krijg je vanzelf een melding wanneer het bedtijd is.

4. Gebruik je oude iPhone als spelletjescomputer

Wil je voldoende opslag beschikbaar houden op je nieuwe toestel, maar houd je toch van een spelletje op zijn tijd? Speel je spelletjes dan gewoon op je oude toestel. Ook super leuk voor de jongste gezinsleden. Een aantal leuke spelletjes voor de kids:

  • De Zappelin-app: lekker cartoons kijken
  • Fruit Ninja: een behendigheidsspel waarbij je super snel fruit moet snijden
  • Lego Kids: Op avontuur met Lego
  • Pokemon Go: lekker de buitenlucht in om Pokemon te vangen.

Veel recycle plezier!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here