Home Computers Een nieuwe intrede in de tekst-naar-spraak software: Panopreter Een tool voor multitaskers,...

Een nieuwe intrede in de tekst-naar-spraak software: Panopreter Een tool voor multitaskers, schrijvers en studenten

4400
0
DELEN
panopreter

Panopreter is een nieuwe software die tekst voorleest vanaf het scherm, met een natuurlijke, prettige stem. De software Panopreter converteert tekst-naar-spraak, of tekst naar .mp3 of .wav.

Een groot voordeel van Panopreter ten opzichte van andere software is dat het ook gekopieerde teksten vanuit alle andere systemen zonder probleem voorleest. Panopreter leest .txt, .rtf, .doc, .pdf files en websites. De gesproken teksten sla je vervolgens op als .mp3 of .wav.

Voor wie is tekst-naar-spraak handig?

De software is een uitkomst voor studenten die een nieuwe taal leren. Het leerproces wordt versneld door de tekst niet alleen te lezen en te schrijven, maar daarnaast uit te laten uitspreken. Panopreter is ook handig in de vorm van een tweede lezer, van een eigen geschreven tekst. Fouten worden veel sneller ontdekt wanneer het door een ander hardop wordt uitgesproken. Tekst-naar-spraak software ook ideaal voor zij die snel een e-book beschikbaar willen stellen. Tot slot maakt de software elke (wanna-be) multitasker blij: je leest of leert terwijl je autorijdt, kookt, of op de bus staat te wachten.

Ontwerp

Vanuit ontwerp-oogpunt is Panopreter intuïtief en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Gebruikers kunnen eenvoudig de layout, snelheid, volume en pitch van de (gesproken) tekst aanpassen. Met sneltoetsen voor het toetsenbord wordt het gebruiksgemak verder vergroot. Ook handig: in de ‘Read File Mode’ wordt ook het woord of de zin aangewezen welke wordt voorgelezen.

Technische specificaties:

Type: tekst-naar-spraak software

Beschikbaar in 2 versies: ‘Panopreter’ en ‘Panopreter Basic’

Compatible met Windows XP / 7 / 8 / 8.1 / 10 Leest vanuit DOC, DOCX, PDF, TXT, RTF, HTML Audiofiles worden opgeslagen in MP3 en WAV Panopreter heeft zelf zowel Britse als Amerikaanse stemmen beschikbaar Gebruikers kunnen andere talen downloaden van derde partijen (Nederlands is bijvoorbeeld hier beschikbaar) Teksten kunnen gekopieerd worden uit elk ander softwaresysteem.

Panopreter is beschikbaar in ‘Panopreter Basic’ (freeware) en ‘Panopreter’.  Het voordeel van de betaalde versie is onder meer dat het de kwaliteit en grootte van de audiofiles aanpast en verbetert.

‘Panopreter Basic’ is hier gratis te downloaden. De betaalde versie, ‘Panopreter’, download je voor $29.95 (+/- €28) . De laatste versie komt met een 30 dagen free-trial. Meer informatie op: www.panopreter.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here