Home Smartphones en tablets Naar China? Download deze 7 handige apps!

Naar China? Download deze 7 handige apps!

3322
0
DELEN
China

Ga jij binnenkort naar China? Een reis maken naar en door China is ontzettend mooi, maar als je de taal niet spreekt kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. In dit land spreekt zeker niet iedereen Engels. Met handen en voeten zul je wel een eind komen, maar handige apps maken het reizen in China wel een stuk makkelijker voor je! We zetten 7 handige apps voor China voor je op een rijtje.

Pleco (Android)

Een handige app in China is Pleco, een uitgebreid woordenboek Engels-Chinees. Het voordeel van deze apps is je het woordenboek ook kan gebruiken als je even geen internetverbinding hebt. Je typt het Engelse woord in en vervolgens verschijnt een lijst met Chinese karakters. En andersom werkt het ook, een Chinees schrijft een karakter en het Engelse woord verschijnt in beeld. Daarnaast herkent de app ook teksten, richt je Smartphone op een Chinese tekst en de Engelse tekst komt tevoorschijn.

ExploreMetro (iOSAndroid)

Wil je met de metro reizen, dan is deze app onmisbaar. Met deze handige app heb je in China altijd en overal beschikking over de kaarten van metrolijnen onder een aantal steden zoals Shanghai en Beijing. Deze app kan offline gebruikt worden, wat wel fijn is als je onder de grond zit en je internetverbinding wegvalt. Ook via de website kun je de meest actuele kaarten bekijken. De namen van de stations worden zowel in het Chinees als in het Engels aangegeven.

China Trains (iOSAndroid)

Met de trein reizen behoort ook tot één van de mogelijkheden om je van de ene naar de andere stad te verplaatsen. Met de handige App China Trains kun je treinreis plannen en direct ook je kaartje boeken. Met een boeking van je reis word je direct op de hoogte gehouden van wijzigingen, annulering en restitutiebeleid.

Douane App (iOSAndroid)

Je bent op vakantie in China en je ziet leuke souvenirs om als cadeautjes mee te nemen voor je familieleden. Dan is het wel handig om te weten of je het überhaupt wel mee mag nemen. Niet is vervelender dan dat het op de luchthaven wordt afgepakt en dat je een boete krijgt. Met deze handige app lees je alle regels over wat je wel of niet mee mag nemen van of naar het buitenland.

VPN-App

Het is fijn als je contact kunt houden met familie en vrienden via WhatsApp of Facebook als je in China bent. Helaas is dat niet mogelijk in dit land, omdat niet alle websites bereikbaar zijn vanwege internetcensuur. Met een VPN app is dit te omzeilen. Download verschillende VPN apps, dan zit er vast wel eentje bij die werkt in China.

Maps.me (iOSAndroid)

Verdwalen in een van de Chinese steden kan makkelijk, maar de weg terug vragen aan een willekeurige persoon op straat is lastiger. Daarom is het fijn als je zelf een offline navigatie bij de hand hebt. Dit kan met Maps.me. Maps.me is een handige app die je in China perfect de weg wijst. Google Maps kan natuurlijk ook, alleen heb je daar in China wel een VPN app voor nodig. Deze app is natuurlijk ook handig in andere landen.

Triposo China (iOSAndroid)

Een ze handige app is een complete reisgids voor veel steden die je wilt bezoeken in China, zoals HongKong, Beijing, Macau en Shanghai. Vind de beste restaurants, ontdek het nachtleven, zoek uit waar je bent en bekijk alle bezienswaardigheden. De achtergrondinformatie kun je alvast thuis leven of op weg naar je volgende bestemming. Deze app is offline te gebruiken.

Heb jij al eens een reis naar China gemaakt? Welke handige apps voor China zou jij nog aanbevelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here