Home Internet Na het 5G netwerk is ook het 6G netwerk al in de...

Na het 5G netwerk is ook het 6G netwerk al in de maak

2559
0
DELEN
6G

Terwijl er momenteel veel over 5G wordt gesproken, is men al druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger, 6G. Hoewel het nog een tijdje gaat duren voordat 6G beschikbaar zal zijn, belooft het veel goeds voor de toekomst. In dit artikel vertellen we je meer over het nieuwe 6G netwerk.

Wat is 5G?

De vijfde generatie mobiele netwerk, 5G, is de opvolger van de vierde generatie mobiele netwerk (4G). 5G wordt momenteel langzaam geïntroduceerd in Nederland. Naast het feit dat dit nieuwe netwerk sneller is, ligt de focus ook op meerdere innovatieve toepassingen van internet. De komende tijd zullen we nog veel met dit netwerk te maken krijgen.

Wat is 6G?

Hoewel 5G nog niet eens compleet is uitgerold in Nederland, is men bij de Technische Universiteit Eindhoven al bezig met een nieuw mobiel netwerk: 6G. Dit gaat echter in kleine stappen. Er wordt verwacht dat 6G internet pas over een lange tijd beschikbaar is. Zo denkt men dat het 6G netwerk niet eerder dan 2030 te gebruiken is. 

Wat zijn de verschillen tussen 5G en 6G?

De ontwikkelaars zijn pas in de beginfase van het ontwikkelen van het 6 G internet. Het is dus nog niet helemaal te achterhalen wat de verschillen tussen de mobiele netwerken gaan zijn. Wel is het zo dat bij elk nieuw netwerk de snelheid enorm wordt verbeterd. Er wordt verwacht dat je bij het 6G netwerk al binnen een halve seconde een film kan downloaden. Dat is natuurlijk belachelijk snel. Ondanks het feit dat het nog een tijdje duurt, wordt dit in de toekomst wel de werkelijkheid.

Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een nieuw mobiel netwerk zo’n tien jaar. Het ziet er dus naar uit dat we over tien jaar een 6G netwerk hebben, tien jaar later weer een 7G netwerk, etc. Echter is dit iets voor de toekomst, de komende tijd zullen we dus voornamelijk te maken krijgen met het 5G netwerk. Zal jij binnenkort gebruik gaan maken van het nieuwe 5G netwerk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here