Home Smartphones en tablets Minder bekende features van de Samsung S9

Minder bekende features van de Samsung S9

3100
1
DELEN

nieuwe telefoon en overweeg je om een Samsung Galaxy S9 te kopen? Dan ben je vast benieuwd wat deze telefoon allemaal kan. Je weet vast al dat deze smartphone de AR-functie heeft, maar er zijn ook een hoop features die relatief onbekend zijn. Wij hebben 6 minder bekende features van de Samsung S9 op een rijtje gezet!

#1. Verplaats het snelkoppelingen-menu

Elke Samsung Galaxy telefoon heeft een handig menuutje of mapje waar je apps en contacten die je vaak gebruikt in kunt zetten. De Galaxy S9 brengt dit menu naar een volgend level. Bij deze telefoon kun je dit menuutje namelijk bewegen op een ‘drag and drop’ manier, wanneer je maar wilt.

#2. Verander de klok

De klok die weergeven wordt wanneer de telefoon niet gebruikt is kun je nu helemaal ‘customizen’. Hoe doe je dit? Ga naar instellingen > vergrendelscherm en verander onder andere de kleuren van de klok. Dit geldt overigens ook voor de klok die in de actieve modus weergeven wordt.

#3. Startscherm in landschapsmodus

Niets zo vervelend als wanneer je een film zit te kijken in landschapsmodus en je je telefoon een kwartslag moet draaien om het startscherm te zien. Bij de Galaxy S9 behoort dit irritatiepuntje tot de verleden tijd. Het startscherm is bij deze smartphone namelijk ook beschikbaar in landschapsmodus.

#4. Unieke selfiecamera

Deze functie wordt niet groots gepromoot, maar mag volgens ons best benoemd worden. De selfiecamera kan namelijk de achtergrond vervagen. Zo kun je een prachtig zelfportret maken en komt je gezicht pas echt mooi naar voren!

#5. Schermkwaliteit aanpassen

De Galaxy S9 is standaard ingesteld met een schermresolutie van 2,220×1,080 pixels (FHD+). De smartphone heeft echter een maximale resolutie van 2,960×1,440 pixels WQHD+. Via de instellingen van de telefoon kun je eenvoudig de resolutie wijzigen. Een hogere resolutie betekent (helaas) wel een kortere batterijduur, maar dan kun je wel films kijken in een geweldige kwaliteit. Hoe doe je dit? Ga naar Instellingen > Scherm > Schermresolutie.

#6. Meerdere Social Messenger apps

Heb jij bijvoorbeeld twee Skype-accounts die je beiden veelvoudig gebruikt? Dan is het natuurlijk irritant om steeds uit te moeten loggen. Daar heeft Samsung iets op gevonden. Je kunt nu namelijk de app dupliceren op je scherm, zodat je met meerdere accounts tegelijkertijd aangemeld bent. Hoe doe je dit? Ga naar Instellingen > Uitgebreide functies > Dual Messenger.

#7. Super slowmotion

Ook de videocamera van de Samsung S9 is erg uniek. Je kunt namelijk filmen in super slowmotion. Dit houdt in dat je ook de kleinste details in een video kunt vastleggen. Dit kan tot 960 frames per seconde. Helaas kan dit alleen voor een tijd van 0,2 seconde, maar er is recent een update geweest. Nu kun je ook met 480 frames per seconde filmen voor een tijd van 0,4 seconden.

Welke van bovenstaande functies wist jij nog niet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here