Home Business Met deze stappen wordt een webshop ontworpen!

Met deze stappen wordt een webshop ontworpen!

1709
0
DELEN
Met deze stappen wordt een webshop ontworpen!

Een webshop is tegenwoordig essentieel voor een bedrijf. Zonder webshop ben je namelijk veel minder zichtbaar voor een (potentiële) klant. Daarom is het belangrijk dat een webshop zorgvuldig ontworpen wordt. Op deze manier kan een webshop foutloos live gaan. In deze blog behandelen we de nodige stappen voor het ontwerpen van een webshop. Zo weet je wat de toekomstige webshop van jouw bedrijf te wachten staat.

Intake

Een ontwikkelaar moet natuurlijk weten waarvoor een webshop ontwikkeld moet worden. Hiervoor wordt een intakegesprek ingepland. In dit gesprek komt de gehele context van de opdrachtgever naar voren. Alle essentiële onderdelen en wensen worden besproken. Deze elementen zorgen ervoor dat een ontwikkelaar weet wat er moet gebeuren.

Design

Op basis van de besproken factoren, in het intakegesprek, kan er een design vormgegeven worden. Het intakegesprek resulteerde in een bepaalde soort schets. Deze schets wordt vervolgens omgezet in samples en uiteindelijk in concrete designs. Zo komt de ontwikkelaar op een gegeven moment uit bij een verzameling aan designs. Dit geheel herken je bijvoorbeeld aan de huisstijl van de opdrachtgever. Deze huisstijl bevat de kleuren en iconen van een bedrijf. De webshop krijgt geheel een eigen stijl. 

Websiteontwikkeling

Na het ontwikkelen van de designs is het tijd om deze te verwerken in een constructie. Deze constructie is de ontwikkeling van de website. Alle nodige functies worden toegepast en gecombineerd met de designs. Dit resulteert in een prototype. Dit is een webshop dat vrijwel alle benodigde elementen bevat, maar nog door een laatste check moet.

Feedback

Het prototype moet getoetst worden aan de opdrachtgever. Samen met de ontwikkelaar analyseert hij of zij wat de huidige plus- en minpunten zijn. De ontwikkelaar geeft ook aan wat er wel en niet mogelijk is. Deze reflectie wordt gebruikt voor de laatste fase van de websiteontwikkeling.

Live!

Nadat alle partijen akkoord zijn gegaan, is het tijd om de webshop te activeren. Het is nu een compleet geheel en het kan bezocht worden door klanten. Bij veel aanbieders, zoals Best4U, is dit een korte beschrijving van het proces. Ontdek vooral welke ontwikkelaar het meest aantrekkelijk lijkt voor jou en breng jouw eigen webshop tot leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here