Home Business Meer dan 64 miljoen websites draaien op WordPress

Meer dan 64 miljoen websites draaien op WordPress

1699
0
DELEN
Meer dan 64 miljoen websites draaien op WordPress

Voor ondernemers, verenigingen en zelfs menig particulier is het hebben van een eigen website niet meer weg te denken. Knappe programmeurs bouwen websites door zelf codes in te voeren in een blanco tekstdocument. Maar de meeste mensen gebruiken een kant-en-klaar systeem voor het bouwen van hun eigen websites. Een van de meest bekende systemen hiervoor is WordPress. Geschat wordt dat wereldwijd meer dan 64 miljoen websites gebruik maken van dit beheersysteem. De gebruiksvriendelijk en de uitgebreide mogelijkheden worden alom geroemd.

Marktleider

Twee op de vijf websites zijn gemaakt met WordPress. Daarmee is dit platform marktleider op het gebied van CMS (content management systeem). Het heeft zelfs een aandeel van 64 procent op het gebied van CMS. Niet gek, wanneer je bedenkt dat WordPress pas in 2003 werd geïntroduceerd. Aanvankelijk was het bedoeld om websites voor bloggers te maken, maar het groeide uit tot een platform waarmee je ook andere websites kunt ontwerpen en publiceren.

Professionele lay-out

Professionele lay-out

Hoewel WordPress in feite voor iedereen met enige computerervaring prima te bedienen is, vormt het opzetten van een goede website met een professionele lay-out nog wel een hele uitdaging. Er zijn diverse gratis prefab lay-outs beschikbaar, maar meestal hebben die veel beperkingen, waardoor het allemaal niet wordt zoals je voor ogen had. Je kunt dan beter een WordPress-website laten bouwen door een expert op dit gebied. Op die manier weet je zeker dat het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet. Bovendien ben je verzekerd van ondersteuning op het moment dat de gebruikte tools toe zijn aan een update of wanneer je een nieuwe functionaliteit aan je website wilt toevoegen.

Het overzicht behouden

Wanneer je zelf met WordPress aan de slag gaat, raak je al snel het overzicht kwijt. Je moet een thema installeren en vervolgens de gewenste plug-ins bij elkaar zoeken om alle benodigde functies aan je website te kunnen toevoegen. Maar welke plug-ins zijn betrouwbaar en doen precies wat jij wilt? Een specialist op het gebied van WordPress development kent de ins en outs van dit traject en weet precies welke opties voor jou het meest geschikt zijn. Daarbij is het sowieso handig als iemand met je meedenkt en ook proactief met suggesties kan komen. Zo werk je samen aan een perfect eindresultaat. Doordat WordPress gebaseerd is op een zogenoemd open source systeem, zullen er naar verwachting ook in de toekomst telkens nieuwe aanvullingen op komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here