Home Business Markt van IT verhuur stijgt enorm na toename aantal thuiswerkers

Markt van IT verhuur stijgt enorm na toename aantal thuiswerkers

2314
0
DELEN
Thuiswerkers

Door de coronacrisis werkt tot wel 40% van alle werkende Nederlanders op dit moment thuis. Het aantal thuiswerkers is hoger dan ooit tevoren, en leidt tot een enorme vraag naar IT verhuur. Hierbij kun je denken aan de verhuur van bijvoorbeeld laptops en computers. Hoewel er thuis momenteel ontzettend veel gewerkt wordt, zijn werknemers hier niet altijd goed op voorbereid. Het hebben van de juiste IT-apparatuur maakt dit echter een stuk gemakkelijker. Er wordt namelijk veel van je gevraagd als je ineens thuis moet werken. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je in deze tijd toch zo productief mogelijk blijft.

Beschikken thuiswerkers over de juiste apparatuur?

In heel Europa werken er momenteel heel veel mensen thuis. Dit is niet alleen voor werknemers enorm wennen, maar ook voor de werkgevers. Veel van de werkgevers beschikken namelijk niet over de geschikte apparatuur of programma’s om thuis aan de slag te kunnen gaan. Het verplicht thuiswerken zorgt er voor dat werkgevers genoodzaakt zijn om een laptop of computer aan te schaffen voor de werknemers. De verhuur van IT-apparaten gaat op dit moment dan ook door het dak. Heel Europa huurt massaal laptops en computers om thuis te werken en studeren. 

Over Flex IT 

Flex IT verhuurt onder andere computers, telefoons en andere IT-apparatuur. Ook zij hebben te maken met de hoge vraag. “De vraag is groter dan wat we kunnen aanbieden. Een van de resellers vroeg vorige week om 22.000 laptops en een ander om drieduizend telefoons. Bij refurbished kunnen we er tweeduizend per dag aan als we alles aanzetten.”, vertelt Leon Timmermans, directeur van Flex IT.

De apparatuur die Flex IT verhuurt worden in bulk gekocht, zodat deze weer tegen een scherpe prijs verhuurd kunnen worden. Hoewel Flex IT normaal gesproken vooral opereert in de evenementenindustrie, focussen zij zich nu vooral op de levering aan grote bedrijven met veel thuiswerkers. “De volumes waarin we computers verhuren is hoger dan normaal. De vraag naar apparatuur voor thuiswerken is buitenzinnig”.

Flex IT is mogelijk de grootste voorraadhoudende onderneming die beschikt over IT-apparatuur. Ze doen zaken in computers hurenlaptops huren en Macbooks huren

Tips om productief thuis te werken

Zoals we al eerder beschreven is het hebben van de juiste apparatuur om thuis te werken heel belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je zo productief mogelijk te werk kan gaan. Maar dit is zeker niet de enige belangrijke tip. Wij zetten nog wat tips op een rijtje.

  • Zorg ervoor dat er duidelijke verwachtingen geschetst zijn. Hoe vervelend is het als je thuis aan de slag moet, maar je niet precies weet wat er van je wordt verwacht? Precies, dit maakt het thuiswerken een stuk lastiger. Vraag je werkgever om hier duidelijkheid over te geven. Dit kan gaan over het gebruiken van apparatuur, handige communiciatiemiddelen, maar ook over teampagina’s en overige belangrijke richtlijnen. Zodra hier een duidelijk beeld van geschetst is, kun je gemotiveerd te werk gaan en ook beste resultaat leveren. 
  • Thuiswerken is gewoon werken. Tja… de verleidingen zijn thuis dan wel een stuk groter dan op kantoor, maar er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Dit is lastig, want de overgang van privé en werk wordt door het thuiswerken ook een stuk kleiner. Maar hoe kan je dit oplossen? Probeer bij thuiswerken hetzelfde te handelen als bij een dag op kantoor. Pyjama uit, normale kleding aan en houd je aan je werkplanning. 
  • Maak je progressie zichtbaar. Je zult merken dat je productiviteit toeneemt als je je resultaten en doelen goed voor ogen hebt. Dit is ook heel belangrijk als je samenwerkt met je team. Deel jouw progressie met het team, zodat ook zij op de hoogte zijn van de stand van zaken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here