Home Computers MacBook versus Windows laptop

MacBook versus Windows laptop

1975
0
DELEN
MacBook versus Windows laptop

Zoek je een nieuwe laptop maar twijfel je of je een MacBook of Windows laptop wilt kopen? Het blijft een lastige keuze. Apple heeft tegenwoordig met hun M1-chip geweldige betaalbare MacBooks op de markt gebracht, maar voor hetzelfde bedrag kan je ook een fatsoenlijke Windows laptop kopen.

Ben je een gamer?

Als je een gamer bent, dan eindig je al snel bij Windows. De meeste games zijn niet compatibel met MacBooks, waardoor er een groot deel van de games snel afvallen. Let bij een Windows laptop voor gaming goed op dat de laptop:

  • Een goede videokaart heeft
  • Vele opslagruimte bevat
  • Genoeg RAM heeft voor je favoriete games

Is de batterij belangrijk voor je?

De batterijen van de MacBooks zijn tijdens de komst van de Apple M1 chip een stuk beter geworden. In onderstaande video is te zien hoe de batterij van de M1 veel beter presteert dan de eerdere MacBook variant met i5 processor.

Zoals je nu weet is de batterij van de nieuwere MacBooks echt uitstekend, wat één van de redenen is dat hij wordt beschouwd als de beste koop laptop van 2022. Dit betekent niet gelijk dat MacBooks de batterij categorie van deze vergelijking winnen, maar Windows laptops met een soortgelijke batterijduur zijn vaak een stuk duurder dan het instapmodel MacBook met M1 chip.

Compatibiliteit met software

Zoals eerder vermeld in het stukje over gaming, zijn games niet het enige wat vaak niet compatibel met MacBooks is. Vele software makers hebben hun software gemaakt voor Windows, maar niet altijd voor macOS. Dit betekent dat de keuze die je hebt qua software groter is met een Windows laptop dan met een MacBook. Zeker als je voor je werk gebruikt maakt van allerlei soorten software, is het verstandig om eerst te kijken of de software die je vaak gebruikt wel werkt met een MacBook.

Prijs

Prijs

Natuurlijk is de prijs van de laptop die je wilt kopen ook niet onbelangrijk. Zoals eerder vermeld zijn er tegenwoordig instapmodel MacBooks met de M1-chip die je al voor onder de €1000 kunt kopen. Voor dit prijspunt kan je echter ook een goede Windows laptop kopen. Voorheen waren MacBooks redelijk overpriced, maar door de M1 chip is dat niet meer het geval met het instapmodel.

We hopen dat je iets aan deze vergelijking hebt gehad. Het is nu aan jou om te kiezen tussen een Windows laptop of een MacBook, succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here