Home Business Lockdown-tips: thuiswerken is het nieuwe normaal

Lockdown-tips: thuiswerken is het nieuwe normaal

1795
0
DELEN
Lockdown-tips: thuiswerken is het nieuwe normaal

Vanwege het coronavirus zit Nederland (wederom) in een lockdown. Niet eerder waren de regels zo streng als nu. De kans is dan ook groot dat jouw kantoor potdicht zit: thuiswerken is de nieuwe norm. Kun jij daar nog wel wat tips voor gebruiken? Even opletten dan! 

Tip 1: blijf optimistisch

De eerste tip die we kunnen geven lijkt misschien niet zo waardevol, maar is zeker niet minder waard. Als we allemaal ons hoofd de komende maanden koel houden en vooral optimistisch kunnen blijven, dan zal het thuiswerken mee blijven vallen. Blijf het, als je dit al deed, dus vooral van de zonnige kant zien. Kun jij bijvoorbeeld nog de laatste ellenlange file op de A10 tijdens de ochtendspits herinneren? Verder schenk je niet die lauwe koffie uit de automaat en heb je gewoon je eigen (schone!) toilet om de hoek. Natuurlijk is het niet altijd even leuk en vaak zeker niet zo gezellig als met collega’s, maar zie het zo: het einde is écht in zicht. Nog even volhouden, juist nu!

Tip 2: houd je vaste routine aan

Nu je kantoor niet verder dan de eettafel of werkkamer is, zul je merken dat het gemak er snel in kan sluipen: je (mantel)pak hangt al maanden onaangeraakt in de kast en de strijkbout raak jij evenmin nog aan. Daarentegen draag jij nu dag in en dag uit dezelfde chill-outfit. Logisch dat dit lonkt, maar wellicht is het geen hele goede keuze. Hierdoor kom je ook minder in de werksfeer en zul je minder productief te werk gaan. Houd daarom het liefste zoveel mogelijk vast aan je oude vaste routines en trek (zo nu en dan) lekker je werkkleding aan. Kijk je er daarbij enorm naar uit dat de kappers eindelijk weer opengaan? Op internet vind je veel verschillende instructies en video’s over hoe je vrij makkelijk de puntjes bij kunt knippen. Zin om te experimenteren met je haar? De lockdown is het moment om het roer om te gooien!

Tip 3: houd contact met collega’s

houd contact met collega’s

Nu iedereen thuis zit, spreek je collega’s waarschijnlijk niet meer dagelijks. Waar het vroeger bij het koffiezetapparaat nog wel over het afzwemmen van de kinderen of bruiloften van vrienden ging, zijn veel videomeetings nu vooral gericht op zakelijke afspraken. Pas echter op, het zou zonde zijn om elkaar uit het oog te verliezen. Dat komt de collegialiteit niet ten goede! Toon daarom ook buiten werktijd interesse in elkaar. Blijf na die ene online meeting nog iets langer hangen en vraag naar hoe het nu écht met die ander gaat. 

Met deze tips hopen we dat jij het thuis nog even kunt uitzingen. Wat we in ieder geval door de coronacrisis geleerd hebben, is dat thuiswerken mogelijk is. Zo hebben veel bedrijven al bijna een jaar een handige werkplek in de cloud en sla jij wellicht al je werkzaamheden al op in een private cloud. Wat niet voor mogelijk werd gehouden, is nu de werkelijkheid. Zet ‘m nog even op, succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here