Home Huishoudelijk De leukste bordspellen voor ieder gezelschap

De leukste bordspellen voor ieder gezelschap

2429
0
DELEN

Bordspellen zijn er in diverse vormen en maten. Alhoewel gadgets ontzettend leuk zijn en een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving, gaat er niets boven een leuk bordspel. In dit artikel vind je de leukste bordspellen die geschikt zijn om te spelen met ieder gezelschap. Dit kan variëren van familie tot vrienden en van collega’s tot ijsbreker met kennissen.

30 Seconds

Het spel ken je vast wel. Het is een echte klassieker geworden onder de bordspellen en is altijd leuk voor op ieder feestje. Leuk om te spelen met vrienden die je goed kent, maar ook absoluut een aanrader voor een gezelschap dat je nog niet zo goed kent. Met 30 Seconds probeer je in – jawel – 30 seconden zoveel mogelijk woorden uit te leggen aan je tegenspeler, zonder het woord te benoemen. Wie het snelst bij de eindstreep is. Heeft gewonnen. Dit spel bestaat ook in een variant met 60 seconden. Hierin speel je alleen en betekent fouten maken dat je achteruit gaat op het bord.

Pandemie

Ooit een spel gespeeld dat je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar? Pandemie is daarvan het levende bewijs. Een spel tegen het bord spelen ken je misschien na de eerste ronde wel, maar Pandemie blijft vernieuwend. Er is een virus uitgebroken over de hele wereld en jij en je vrienden moeten het virus tegengaan. Dit doe je door een medicijn te ontwikkelen en door goed samen te werken. Ondertussen verspreidt het virus zich over de landkaart. Kunnen jullie op tijd de ziekte stoppen? Dit spel vereist wat denkwerk en goede kennis van elkaars krachten. Iedere speler heeft zijn eigen rol en in deze rol heeft de speler eigen karaktereigenschappen die op de juiste momenten ingezet moeten worden.

Ticket to Ride

Een leuk spel om te spelen met je ouders, vrienden of misschien wat jongere familieleden. Eigenlijk is Ticket to Ride voor ieder gezelschap leuk. Op de landkaart zijn diverse treinsporen afgebeeld, deze sporen vormen samen routes die zijn afgebeeld op kleine kaartjes. Aan het begin van het spel trek je een paar kaartjes met routes die jij gaat afleggen op het bord. Dit doe je met kleine treintjes. Hoe meer routes je maakt, hoe meer punten je kunt verdienen. Ook zorgen langere routes voor meer punten! Je speelt door tot bijna alle treintjes op zijn. Wie heeft de meeste of langste routes kunnen maken? Ontdek welke routes je vrienden afleggen om ze te kunnen dwarsbomen op hun eigen spoor.

Welk spel speel jij weleens met vriend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here