Home Fotografie Leica Camera: alles wat je moet weten

Leica Camera: alles wat je moet weten

4311
0
DELEN
leica camera

Bij het aanschaffen van een nieuwe camera om de mooiste foto’s mee te maken, kun je uit verschillende camera’s van verschillende cameramerken kiezen. Eén van de merken die een grote naam heeft opgebouwd op het gebied van verschillende soorten camera’s, is het merk Leica. Wil je meer weten over dit merk en de camera’s van dit Duitse merk? Lees dan meer over Leica en de Leica camera in dit artikel.

leica camera

Het merk Leica: een korte introductie

Leica is een Duits merk dat al in het jaar 1917 opgericht is. Het bedrijf is gespecialiseerd in verschillende soorten hoogwaardige optische apparatuur, waaronder meetzoekercamera’s. Door de jarenlange ervaring van het bedrijf, kan het merk Leica de beste camera’s op de markt produceren. Het merk concurreert dan ook prima met merken als Canon en Nikon.

De kenmerken van een Leica camera

Net zoals bij de camera’s van merken als Canon en Nikon het geval is, hebben ook Leica camera’s bepaalde kenmerken die bij fotografen algemeen bekend zijn. De belangrijkste kenmerken van de populaire Leica camera’s, zijn de volgende:

  • Leica camera’s hebben een lange levensduur. Investeer je in een camera van dit merk, dan kun je hier vele jaren gebruik van maken.
  • Leica camera’s zijn vaak iets duurder dan camera’s van andere merken en dit heeft ook veel te maken met de goede reputatie van de camera’s. Veel fotografen zien het als een droom om ooit een Leica te bezitten, aangezien deze camera’s ook wel de Rolexen onder de fotografen worden genoemd.
  • Leica camera’s hebben vele functies die het maken van mooie foto’s nog gemakkelijker en leuker maken. Het duurt misschien even voor je de camera leert kennen, maar als je het apparaat goed kent kun je er de mooiste foto’s mee maken.
  • Leica camera’s zijn robuust en van stevige materialen gemaakt. Dit maakt de camera’s ideaal om mee te nemen op reis, want een camera van Leica kan niet zomaar kapot.

Een Leica camera: wel of niet kopen?

Of een Leica camera wel of niet bij je past als fotograaf, is afhankelijk van verschillende factoren. Omdat een camera van Leica iets duurder is dan een camera van een ander merk, moet je je ten eerste afvragen of Leica camera’s wel binnen jouw budget vallen. Is dit het geval, dan moet je je afvragen of het noodzakelijk is wat meer geld in een Leica camera te steken.

Voor sommige fotografen is een Leica camera namelijk geweldig, maar andere fotografen vinden deze camera’s wat minder prettig werken. Maak je voornamelijk portretfoto’s, dan zal je de vele functies van de Leica camera niet vaak gebruiken en moet je je afvragen of deze camera wel bij je past. Maak je ander soort foto’s die wat complexer zijn dan standaard portretten, dan kan een Leica camera wel goed bij jou passen.

Om erachter te komen of een Leica camera bij jou past, kun je er het beste voor kiezen de camera even te testen. Ga naar een winkel met verschillende soorten Leica camera’s en probeer eens met een camera van Leica te werken. Bevalt dit goed? Dan kun je nadenken over de aanschaf van deze camera. Ben je niet helemaal tevreden, dan zoek je een camera die beter bij je past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here