Home Computers Komt Apple binnenkort met touchescreen Mac’s?

Komt Apple binnenkort met touchescreen Mac’s?

2092
0
DELEN

De Mac’s en Macbooks worden steeds beter en uitgebreider. Ook gaat hij steeds meer functies krijgen die op de iPhone ook beschikbaar zijn door middel van de T2-Chip. De nieuwe Touch Bar is een matig succes maar Apple is al een het testen met nieuwe functies. Er zijn hier en daar zelfs al geruchten van een ‘Face Scanner’ en het gerucht doet ook de ronde dat Apple een Mac met touchscreen aan het ontwikkelen is.

Face ID in de nieuwe Mac

Het was wel te verwachten dat Apple iets zou gaan doen met Face ID in de Mac. Deze functie is ook beschikbaar in de iPhone X en is voor een laptop of desktop veel handiger dan bijvoorbeeld touch ID. Wat wel verrassend is, is dat Apple ook aan het testen is met Mac’s met een touchscreen. Apple is hier namelijk nooit zo enthousiast over geweest. De Indiase website ‘MySmartPrice’ komt met het gerucht dat Apple een Mac met touchscreen aan het ontwikkelen is.

MySmartPrice beweerd deze geruchten te hebben gehoord van bronnen binnen Apple. Toch worden er wel vraagtekens geplaatst bij de verhalen van MySmartPrice omdat het nog een vrij nieuwe website is. Face ID zou een logische stap zijn voor de Mac. Touch ID werkt voor een MacBook prima maar voor een iMac zou dit al lastiger worden. Daarom biedt Face ID een betere uitkomst omdat de gezichtsscanner simpelweg naast de webcam kan worden ingebouwd.

Mac met touchscreen

Het is een feit dat er momenteel Macs met een touchscreen worden getest binnen Apple. Engineers zijn bezig met het onderzoeken of een Macbook met een touchscreen een werkzame optie is. Of het verder dan testen komt is niet duidelijk. Apple heeft namelijk al vaker naar buiten gebracht dat een laptop met touchscreen niet zou werken. Steve Jobs heeft dat zelf ooit ook gezegd: die zei ‘Na gebruik van een laptop met touchscreen wil je arm er na een tijdje afvallen’.

Daarnaast zou het MacOS besturingssysteem niet touchscreen vriendelijk zijn. Er zijn gewoon te veel kleine knopjes en dingetjes om het goed met je vinger te kunnen bedienen.

Geruchten van Mac met touchscreen

Er zijn overal geruchten maar niemand kan het echt hard maken. Apple heeft wel al een aantal patenten ingediend voor een Mac met touchscreen, dit wil niet zeggen dat ze ze ook daadwerkelijk gaan ontwikkelen. Dit zou namelijk ook te maken kunnen hebben met toekomstige claims.

Dat de MacBook Pro een touchscreen zou krijgen is wat realistischer dan dat de iMac een touchscreen zou krijgen. Een scherm dat schuin staat is wat makkelijker te bedienen door middel van touchscreen dan een scherm wat recht op staat.

Conclusie

Er zijn veel geruchten rondom Apple. Ze zouden testen met van alles, waaronder Face ID en touchscreen iMac’s en MacBooks. Niemand kan echt met zekerheid zeggen wat ze precies aan het testen zijn. Ze hebben wel patenten ingediend voor iMac’s en MaceBooks met touchscreen maar dat wil niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk worden ontwikkelt. We zullen nog even moeten afwachten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here