Home Smartphones en tablets Ken jij deze functie van Spotify al?

Ken jij deze functie van Spotify al?

1992
0
DELEN
Spotify nieuwe functie

Spotify is al tijden een van de populairste streamingdiensten voor onder andere muziek en podcasts. Het platform breidt zich steeds vaker uit met nieuwe functies om gebruikers tevreden te houden. Onlangs introduceerde Spotify een hele populaire functie waar men al heel lang op wacht: samen met andere vrienden naar nummers en afspeellijsten luisteren. In dit artikel vertellen we je meer over deze functie en waarom het zo geliefd is bij de gebruikers van het platform.

Wat houdt deze functie van Spotify precies in?

Samen met anderen muziek luisteren via Spotify deed je waarschijnlijk al wanneer jullie met z’n allen in dezelfde kamer waren. Dat is nu niet meer nodig, want Spotify heeft hier een goede oplossing voor bedacht. Met de nieuwe functie van Spotify kun je namelijk met anderen tegelijkertijd muziek luisteren, de afspeellijst bedienen of pauzeren of naar een volgend nummer gaan. Er is geen limiet aan deelnemers voor deze functie. Wel is het natuurlijk zo dat wanneer er heel veel mensen deelnemen aan de groepsessie, het een beetje chaotisch kan worden.

Hoe kan ik gebruik maken van deze functie?

Momenteel is de nieuwe functie alleen nog te gebruiken voor Premium-abonnees van Spotify. Het is voor hen zeer simpel om een ‘groepsessie’ te starten. Dit gaat als volgt: 

  • De host klinkt op het connect-menu, wat linksonder op het afspeelscherm te vinden is. 
  • Klik op sessie starten. 
  • Anderen kunnen de code scannen met hun telefoon en dan direct deelnemen aan deze groepsessie. Vanaf dat moment kunnen jullie samen genieten van de leukste muziek.  

Waarom is deze functie zo populair?

Alleen van muziek genieten kan natuurlijk heerlijk zijn, maar samen met anderen is dit misschien nog wel beter. De functie is dan ook al heel geliefd bij veel Spotify-gebruikers. Vooral bij huisfeestjes bijvoorbeeld komt deze functie enorm goed van pas. Deel de code van Spotify met je vrienden en je voorkomt ontzettend veel aanvragen van liedjes de hele avond door. Zo kan namelijk iedereen met de code met zijn eigen apparaat de afspeellijst besturen. Met deze functie ben jij dus samen met je vrienden de DJ, hoe leuk is dat? Het is dan alleen wel even oppassen dat niet iedereen tegelijkertijd liedjes aan probeert te zetten. De kans dat het dan chaotisch wordt tijdens een leuk feestje is nogal groot.

Hoe vind jij het om samen met vrienden naar muziek te luisteren? Maak jij hiervoor al gebruik van deze nieuwe Spotify functie?

DELEN
Vorig artikelMoeten we binnenkort betalen voor Twitter?
Volgend artikelOral-B iO: de slimme tandenborstel
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here