Home Huishoudelijk Kat met overgewicht? Dit is de oplossing

Kat met overgewicht? Dit is de oplossing

2758
0
DELEN
slapende kat

Vandaag de dag zijn er steeds meer huisdieren met overgewicht en daar moeten hun baasjes iets aan doen. Je kunt ze meer laten bewegen of een andere voeding voorschotelen. Wat je ook kunt doen, is je kat laten afvallen met behulp met cardiotraining.

Een Koreaanse start-up heeft hier een handig apparaat voor bedacht. Ze komen namelijk met een slimme loopband voor de kat.

Verder in dit artikel staat beschreven hoe de loopband werkt, wat de functies zijn en hoeveel hij zal gaan kosten.

Fitnessdoelen voor je kat met ‘The Little Cat’

‘The Little Cat’, zo wordt de loopband voor katten genoemd. Deze loopband is niet echt een band maar eerder een soort wiel. In dit wiel zit een lichtje dat de beweging van het wiel volgt. Het idee hierachter is, is dat de kat achter het lichtje aan zal rennen en hierdoor dus gemotiveerd raakt om te blijven rennen.

slapende kat

Bijhorende app

Bij ‘The Little Cat’ hoort ook een bijhorende app. Hiermee is het mogelijk om de resultaten van de kat te bekijken maar ook een fitnessdoel voor hem in te stellen.

Met de app kun je ook zelf met je kat spelen. Het is namelijk mogelijk om met de app de kleur van het lichtje te veranderen en is het mogelijk het lichtje zelf te besturen.

Is dit te veel moeite? Geen probleem, er is namelijk ook een automatische modus die zelf het ideaal fitnessprogramma voor de kat samenstelt.

Even niet thuis?

Ook wanneer de kat alleen is, kan hij gaan fitnessen. Het is namelijk mogelijk om een voorgeprogrammeerd fitnessprogramma in te stellen. Wanneer je de kat een hart onder de riem wilt steken, is het zelfs nog mogelijk om een motiverende boodschap achter te laten.

Is het de prijs waard?

‘The Little Cat’ zal uitkomen in vier kleuren en het is de bedoeling dat het in het voorjaar van 2019 op de markt zal komen. Voor een kleine 1600 euro kun jij jou kat laten afvallen wanneer dit nodig is.

Of de prijs het waard is zul je zelf moeten overwegen.

Op afstand met je kat spelen

Ook tech-gigant LG komt uit met een ‘kattenspeeltje’. Namelijk een rollende beveiligingscamera. De beveiligingscamera is eigenlijk gewoon een witte rollende bal.

Het gadget heeft de naam ‘Rolling Bot’ gekregen en is ook zeer geschikt om met je kat te spelen. De vorm van de Rolling Bot is geïnspireerd uit de nieuwe Star Wars-film.

LG rolling bot

Hoe werkt de Rolling Bot?

Het gadget is een rollende bal die je kunt besturen door middel van je Iphone. De beelden worden opgenomen en zijn direct live te zijn via je smartphone beeldscherm. Zo kun je op afstand je huiskamer in de gaten houden wanneer je niet thuis bent maar kunt je ook met je kat spelen.

De Rolling Bot is in eerste instantie dus bedoeld als een soort mobiele beveiligingscamera. Het maakt niet uit wanneer je wilt verbinden met de Rolling Bot, het is namelijk altijd mogelijk.

Zo kun je vanuit je werk of op vakantie precies zien wat er in je huis gebeurt en of het er nog veilig bij staat.

Het gadget heeft 2 draaiende zijkanten. Hierdoor is het mogelijk voor de Rolling Bot om te rollen. Het middelste gedeelte bevat een camera en blijft hierdoor stabiel. Zo kun je zonder te veel beweging de camera bedienen.

Wat een minpuntje is, is dat de camera verbonden wordt met je smartphone door middel van een internetverbinding. Wanneer je dus in een straat of flat woont met heel veel verschillende wifi netwerken, kan het dus wel even lastig worden om met te gadget te verbinden.

Leuk voor je kat

Zoals je net al hebt kunnen lezen, vinden dieren, voornamelijk katten het ook een leuk speeltje. Hier heeft LG dan ook zeker rekening mee gehouden. In de camera zit namelijk een lasertje ingebouwd. Hierdoor kun je altijd spelen met je kat, ook al ben je niet thuis.

Rolling bot  app

Via je smartphone scherm kun je zien hoe je kat druk is met het vangen van de laser. Maar het gaat nog verder, Door middel van een ingebouwd microfoontje kun je ook praten tegen je kat.

Niet alleen een speeltje, ook een afstandsbediening

Hoe gekker zal LG het nog maken? Een rollende beveiligingscamera en een kattenspeeltje? Nou, LG maakt het nog gekker. In het gadget zit namelijk ook nog een infrarood signaal. Hiermee kun je met de Rolling Bot je televisie en radio besturen.

Conclusie

Hoeveel de Rolling Bot gaat kosten kon LG nog niet zeggen, net zoals dat ze nog geen productiedatum konden verklappen. Er zijn hier en daar geruchten dat de bot over een half jaar op de markt zou komen, hier heeft LG nog niet op gereageerd.

Wat wel duidelijk is, is dat de Rolling Bot zeker een leuk concept is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here