Home Computers Jouw WordPress website in 3 stappen

Jouw WordPress website in 3 stappen

2358
0
DELEN
Wordpress website

Een WordPress website aanmaken in niet heel moeilijk. Met een WordPress website kun je gemakkelijk een website of blog maken, zonder dat er technische kennis is vereist. In dit artikel leggen we uit hoe je een WordPress website in 3 stappen kunt opzetten.

Wat is WordPress?

Er zijn meerdere applicaties om een blog of website te beginnen. In dit artikel gaan we alleen in op WordPress. Met WordPress kun je out-of-the box beginnen met je website of blog. WordPress is het meest gebruikte softwarepakket voor bloggen. Het voordeel hiervan is, is dat er veel over te vinden is op het internet. Dat maakt het makkelijk als je er niet uit komt, of specifieke informatie zoekt. WordPress is kosteloos wat het zeer interessant maakt.

1. Webhosting & domeinnaam

Als eerst heb je webhosting en een domeinnaam nodig. Kies een goede domeinnaam, wat dit is het visitekaartje van je website. Een goede hostingprovider is mijn.host, welke ook hosting voor WordPress aanbied. Hun hostingplatform is geoptimaliseerd voor WordPress, waardoor je website sneller laadt. Ook is de installatie hier heel gemakkelijk (je kunt zelfs stap 2 overslaan). Ook bieden zij gratis thema’s aan welke je direct kunt installeren. Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere hostingprovider welke compatible is met WordPress.

2. WordPress installeren

Download WordPress van wordpress.org. Vervolgens kun je de WordPress bestanden uploaden met een FTP client via het FTP of SFTP protocol. Dat laatste is beveiligd, dus beter. Ook moet je een nieuwe MySQL database aanmaken. Hoe dit moet kun je terecht bij je hostingprovider. Vervolgens zet je de juiste database gegevens in wp-config.php. Als je de bestanden hebt geüpload, ga je naar de website op de installatie te voltooien.

Wordpress

3. Thema kiezen

Kies een uniek thema voor je website welke past bij de doelgroep en de bezoekers. Betaalde thema’s kun je vinden op ThemeForest voor niet al te veel geld, maar er zijn ook gratis thema’s te vinden. Als je een thema hebt gedownload, installeer je deze vervolgens in WordPress. Je kunt binnen WordPress vaak het thema nog tweaken zodat deze uniek en naar jouw smaak wordt ingericht.

Nu is je WordPress website klaar voor gebruik. Je kunt beginnen met het schrijven van blogartikelen. Zorg voor veel content en goede afbeeldingen voor op de website. Schrijf ook regelmatig nieuwe content om je website relevant te houden. Dit ik ook van belang indien je een hoge positie in zoekmachines wilt behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here