Home Computers Je computer recyclen is gemakkelijker en veiliger

Je computer recyclen is gemakkelijker en veiliger

1533
0
DELEN
Je computer recyclen is gemakkelijker en veiliger

Duurt het eeuwen voordat je computer is opgestart? Wil je overstappen op Windows 11, maar voldoet je laptop niet aan de minimale systeemvereisten? Dan is het tijd voor een nieuwe! Maar wat doe je met je oude computer? Recyclen natuurlijk!

Je computer moet soepel werken. Opstartproblemen, foutmeldingen en lang wachten op ladende Excel-bestanden en meer IT-ergernissen ben je liever kwijt dan rijk. Voorkom deze problemen door je hardware bijtijds te vervangen. Je wil thuis soepel werken, maar ook op kantoor. Werk je daar met een oude computer die je vooral tegenwerkt? Vraag je chef om een nieuwe! Ben je zelf ondernemer? Vraag je medewerkers dan of die computers nog wel goed werken.

Oude computer veiligheidsrisico

Er zijn talloze methodes om computers nieuw leven in te blazen met nieuwe harde schijven en snellere processors of een volledige nieuwe installatie van Windows. Dit is het overwegen waard, maar het kan al snel niet economisch rendabel zijn. Bovendien zijn dit soort computers vaak aan het einde van hun levensduur. Upgrades en updates kunnen niet meer, waardoor je bovendien een veiligheidsrisico loopt. En dat voorkom je natuurlijk maar al te graag.

In de kliko ermee?

Ben je eruit en heb je een nieuwe computer op het oog? Wat doe je dan met die oude? Aan de straat zetten is niet alleen milieuonvriendelijk, maar kan ook een datalek betekenen. Er zijn mensen die harde schijven daarom uit hun computer halen en met grof geweld onleesbaar maken. Hierna volgt een rit naar het milieupark, of het ding gaat in de grijze kliko. Dat kan handiger en veel duurzamer.

Ga voor professionele recycling

Ga voor professionele recycling

Je gooit je GFT toch ook niet in de papierbak? Kies daarom voor een gecertificeerd bedrijf dat niet alleen gecertificeerd is voor datavernietiging, maar ook alle giftige en herbruikbare materialen eruit haalt. Recycling computers is niet alleen veiliger, maar ook beter voor het milieu en neemt werk uit handen.

Geld toe op je oude spullen

Heb je een bedrijf met een heleboel computers en randapparatuur? Dan komen gespecialiseerde bedrijven in veel gevallen de spullen gratis bij je ophalen. Maak je een afspraak met een IT-recyclingbedrijf? Het kan zijn dat je zelfs nog geld toe krijgt op je computers of randapparatuur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here