Home Smartphones en tablets Wat kun je allemaal met iTunes en Google Play tegoed?

Wat kun je allemaal met iTunes en Google Play tegoed?

5807
0
DELEN

Je ziet ze misschien wel eens hangen bij de kassa in de supermarkt, iTunes tegoed en Google Play tegoedkaarten. Deze handige kaarten zijn ideaal om te gebruiken voor zowel jezelf of als een cadeautje voor iemand. Maar wat kun je eigenlijk allemaal met iTunes en Google Play tegoed?

Lees verder om achter het antwoord te komen.

Wat is iTunes en Google Play tegoed?

Deze kaarten met hierop een tegoed kun je gebruiken in de online winkel van Google (de Google Play Store) en van Apple (iTunes en de App Store). Je kunt door middel van de code achterop de kaart een bedrag transporteren naar je account op je smartphone of computer. Wat je dan met dit geld kunt doen, daar kom ik later op terug.

Ook kun je tegenwoordig in webshops een code kopen, deze wordt dan naar je email gestuurd. Erg handig!

 

Hoe kan ik het tegoed opwaarderen?

Eigenlijk is dit heel simpel. Kies een kaart met het gewenste bedrag. iTunes en Google Play kaarten zijn verkrijgbaar in €15,-, €25,-, €50,-, en €100,-.

Zo verzilver je de code:

Google Play Store:

  • Open de Play Store-app op je Android telefoon, tablet of computer.
  • Tik op het menupictogram en selecteer ‘Inwisselen’.
  • Voer hier de code in die achterop de kaart staat.
  • Nu is het tegoed bijgeschreven op je account.

iTunes en App Store:

  • Open de App Store.
  • Scroll naar beneden.
  • Tik op het balkje ‘Wissel in’.
  • Voer hier de code in die achterop de kaart staat.
  • Het tegoed is nu bijgeschreven op je account.

Wanneer je de code bestelt bij een webshop werkt dit ook op deze manier. Je krijgt dan de code via een mailtje in plaats van achterop een kaart.

Wat kun je allemaal met iTunes en Google Play tegoed?

In het begin van de smartphone bestonden de App Store en Google Play Store (voorheen de Android Market) ook al. Toen waren er nog niet heel veel apps beschikbaar. Over films nog maar te spreken..

Tegenwoordig is dit allemaal heel anders. Bijna alles is mogelijk met een smartphone. Google en Apple begonnen met het uitbreiden van de App Store’s en het werden online winkels. Voor deze winkels heb je natuurlijk geld nodig. En hier komen de iTunes en Google Play tegoeden in het verhaal.

Maar wat kun je dan allemaal kopen met deze tegoeden?

Applicaties

Denk bij applicaties aan bijvoorbeeld Facebook en Whatsapp. Deze apps zijn natuurlijk gratis. Maar er zijn ook voldoende apps waar je voor zal moeten betalen. Bijvoorbeeld een navigatie app of een game. Deze app kun je dan betalen met het tegoed van je kaart.

Muziek

Het is ook mogelijk om muziek te kopen en het dan meteen op je smartphone te downloaden. Het is mogelijk om een los nummer of meteen een volledig album te kopen. De prijzen kunnen variëren van €0,99 tot €12,-.

Films

Ook is het mogelijk om films en series te kopen of te huren met de tegoeden. Het huren van een film kost ongeveer €2,- en het kopen van een film kan oplopen tot €15,-. Zo kun je via je smartphone ook eens ontspannen een filmpje kijken.

Boeken

Lees je graag? Ook dan zit je goed bij de App Store en Google Play Store. Hier zijn namelijk boeken in zowel het Nederlands als het Engels te koop. Of je nu op zoek bent naar een spannende thriller of een zelfstudie boek, ze bieden beide een breed aanbod aan genres.

Conclusie

iTunes tegoed en Google Play tegoed zijn dus erg handig om te hebben. Vooral als de smartphone veelzijdig gebruikt wordt. Het is mogelijk om de codes in meerdere bedragen te krijgen en zowel via een webshop als in een fysieke winkel te kopen.

Zoals je hebt kunnen lezen is het tegoed van een iTunes of Google Play kaart erg veelzijdig te gebruiken. Bijvoorbeeld voor games, boeken, muziek of films. Daarnaast is het ook heel simpel om het tegoed op te waarderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here