Home Smartphones en tablets De iPhone SE: niet vernieuwend, wel krachtig en compact

De iPhone SE: niet vernieuwend, wel krachtig en compact

2717
0
DELEN
Iphone SE

De iPhone 6 en 6S zijn een stuk groter dan hun voorgangers. Je krijgt daarmee een toestel met een groter beeldscherm, maar sommige gebruikers vonden konden het kleinere formaat van oudere iPhones handiger. Voor hen is er nu de iPhone Special Edition (SE). Deze is een stuk kleiner dan de iPhones uit de 6-serie en ziet er uit als een “klassieke” iPhone.

Wat de specificaties van dit nieuwste toestel van Apple zijn, lees je in dit overzicht.

Weinig verschillen met iPhone 4 en 5

Leg de iPhone SE naast een iPhone uit de 4- of 5-serie en je zult weinig verschil zien. Alleen een geoefend oog zal de toestellen uit elkaar kunnen houden. Je kunt de iPhone SE dan ook beschouwen als de opvolger van de iPhone 5s.

Het compacte formaat van de iPhone SE heeft als voordeel dat hij goed in de hand ligt en makkelijk mee te nemen is. Voor multimedia is hij prima geschikt, maar je hebt niet dezelfde ervaring als met smartphones met een groter beeldscherm.

Lagere introductieprijs

Een belangrijke reden waarom de iPhone SE op de markt is gebracht, is dat Apple een volwaardige nieuwe telefoon wilde hebben tegen een lagere prijs. Een paar jaar geleden introduceerde Apple met de iPhone 5c ook een goedkoper alternatief, maar dat toestel was geen groot succes. Buiten de vrolijke kleuren waarin het toestel was uitgevoerd, had het weinig voordelen. Het was technisch minder dan de iPhone 5s, terwijl de prijs maar zo’n 100 euro lager was.

Momenteel betaal je voor een nieuwe iPhone SE iets meer dan 450 euro. Dat is ruim 100 euro minder dan voor een nieuwe iPhone 6S. Daarvoor krijg je een compacter toestel met technisch dezelfde specificaties.

Topprestaties door moderne hardware

In de Apple SE zit dezelfde chip (dualcore Apple A9) en hetzelfde werkgeheugen (2 GB) als in de 6S. Door deze specificaties is de Apple SE veel sneller dan bijvoorbeeld de iPhone 5s en de iPhone 6. Het is op dit moment waarschijnlijk de snelste compacte smartphone die je op de markt kunt vinden. Net als bij zijn grotere broer, heeft ook de SE een uitstekende camera met 13 megapixels.

In eerste instantie zet je wel vraagtekens bij de accu, die een opslagcapaciteit van slechts 1624 mAh heeft. Het blijkt echter geen probleem om het toestel zes uur lang voluit te gebruiken. Doordat het beeldscherm van de iPhone SE een stuk kleiner is dan die van de 6s, gaat de SE langer mee dan zijn grote broer. Zet je het toestel in de energiebesparingsmodus van iOs, dan kun je hem de hele dag gebruiken zonder tussendoor op te hoeven laden.

Helaas is Apple zoals gebruikelijk niet erg scheutig met opslagcapaciteit. Het instapmodel van de iPhone SE heeft maar 16 GB aan opslag, wat tegenwoordig toch echt te weinig is.

Geen 3D Touch

Op deze nieuwste iPhone zit wel iOS 10, maar ontbreekt de 3D Touch funtie die wel op de 6s zit. Nu wordt er op dit moment weinig gedaan met 3D Touch (een functie waarmee het hele beedscherm gevoelig wordt voor aanraking), maar als dat wel gaat gebeuren mis je die boot als je de iPhone SE koopt.

Ben je fan van Apple en zoek je een compact toestel wat je makkelijk kunt meenemen, dan is de iPhone SE echt iets voor jou. Ook voor degenen die nog nooit een iPhone hebben gehad, is de SE een goede keuze. Je krijgt een robuust toestel met topprestaties voor relatief weinig geld.

Ben je op zoek naar vernieuwing, kijk dan naar andere modellen, want qua uiterlijk is de iPhone SE niet anders dan zijn voorgangers uit de 4- en 5-serie. Ook als je je smartphone vooral voor multimedia wilt gebruiken, kun je beter kijken naar toestellen met een groter beeldscherm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here