Home Uncategorized ING brengt Apple Pay naar Nederland

ING brengt Apple Pay naar Nederland

2145
0
DELEN

In veel landen was het al mogelijk: Betalen met Apple Pay. Zat je hier al een hele tijd op te wachten? Dan is er goed nieuws voor jou! ING brengt Apple Pay namelijk naar Nederland.

Binnenkort verwacht

Het heeft een lange tijd geduurd voordat de betaaldienst van Apple naar West-Europa is gekomen. ING heeft een aparte pagina op hun site aangemaakt met de tekst “Coming Soon”. Het duurt dus nog wel even voordat we in Nederland met onze iPhone of iWatch kunnen betalen. Verder kan ING nog geen verdere details geven. ING is tot nu toe de enige bank die heeft aangekondigd Apple Pay te accepteren. Ook Apple heeft gezegd nog geen informatie te kunnen geven over een precieze datum.

Betalen met je Apple device

Sinds eind 2014 heeft Apple “Apple Pay” in gebruik genomen, toen was dit alleen nog mogelijk in Amerika. Een aantal jaar verder kan er in heel veel landen worden betaald door middel van Apple Pay. Alleen in Nederland is dit nog niet mogelijk. Hoe handig zou het zijn dat je even naar de winkel gaat en je boodschappen kar vol hebt geladen, er vervolgens achter komt dat je je portemonnee thuis hebt laten liggen en je vervolgens bedenkt: “Ik betaal wel even met mijn iPhone”.

De afgelopen jaren hebben de Nederlandse banken niet toegegeven aan het betaalmiddel van Apple. Nu de tijd van contactloos betalen is aangebroken, kunnen ze er eigenlijk niet meer omheen. Met Apple Pay is het mogelijk om je bankpas te koppelen met je iPhone of iWatch. Vervolgens kun je deze apparaten tegen het pin apparaat houden en betaal je contactloos.

Het werkt in principe hetzelfde als een pinpas. Naast contactloos betalen kun je Apple Pay ook gebruiken als online betaaldienst voor aankopen via apparaten van Apple.

NFC is afgeschermd

Het is door middel van de “near-field-communication chip” (NFC) mogelijk om met deze apparaten te betalen. de NFC chip mag op Apple apparaten alleen gebruikt worden door Apple Pay. Met een NFC chip is het mogelijk om twee apparaten verbinding te laten maken op korte afstand. In een pinpas waarmee contactloos betalen mogelijk is wordt deze NFC chip ook gebruikt. Gebruikers van Android kunnen ook al gebruik maken van contactloos betalen door middel van hun smartphone. Android gebruikers kunnen via hun telefoon betalen met apps van verschillende banken.

Op Android apparaten is de NFC chip niet afgeschermd voor ontwikkelaars die er apps voor willen maken. Voor Apple is dit wel het geval.

Identiteit tonen

Bij Android toestellen is het gewoonlijk om een pincode in te voeren voor bedragen boven de 25 euro. Of dat bij Apple Pay in Nederland zo gaat zijn is nog niet duidelijk. Wel moeten Apple Pay gebruikers bij elke betaling hun identiteit tonen. Dit door middel van vingerafdruk scanner, gezichtsherkenning, wachtwoord of pincode.

Zou jij interesse hebben in Apple Pay? Laat even een berichtje achter in de reacties hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here