Home Automotive Hoe kun je je auto up to date en veilig houden?

Hoe kun je je auto up to date en veilig houden?

2544
0
DELEN
Auto veilig en up to date houden

Apparaten worden steeds slimmer. Je koffiezetapparaat reinigt zichzelf, naar je vaatwasser hoef je ook jarenlang niet om te kijken en in voertuigen zit steeds meer software die veel handelingen voor je uitvoeren.

Het lijkt daardoor ook alsof je je auto steeds minder hoeft te onderhouden. En dat is fijn, want een paar onderhoudsbeurten minder scheelt toch al aardig in je portemonnee.

Toch is het niet verstandig om het onderhoud aan je auto tot een minimum te beperken, want uiteindelijk heb je jezelf daar alleen maar mee. Je wilt toch niet dat je opeens stil komt te staan op de snelweg of dat je op een onplezierige manier erachter komt dat je remschijven al teveel zijn afgesleten. Bovendien kun je een fikse boete krijgen bij nalatig onderhoud.

We geven je drie tips om veilig te kunnen rijden en je auto up to date te houden.

Auto veilig en up to date houden

Je auto periodiek laten keuren

Al 45 jaar is de Auto Periodieke Keuring of APK in Nederland verplicht voor alle voertuigen (tegenwoordig van na 1959). Het is een basiskeuring die aangeeft of je auto nog wel de weg op mag. Vitale onderdelen als banden, remmen en verlichting worden tijdens de APK nagelopen.

Zijn er echt grote problemen met je auto, dan moeten die eerste verholpen worden voordat deze weer aan het verkeer mag deelnemen. Maar als je je auto een beetje goed onderhoudt, dan zal deze geen problemen hebben om de APK door te komen.

De kosten van een APK-keuring zijn meestal niet hoog. Als je deze ook nog eens wilt laten uitvoeren door een betrouwbaar en vakkundig bedrijf, kijk dan eens bij garages die aangesloten bij Bosch Car Service. Daar werken namelijk speciale APK-keurmeesters, die je auto perfect keuren. Je kunt je APK bij Bosch Car Service natuurlijk ook combineren met een onderhoudsbeurt.

Een grote beurt van je auto is van levensbelang

Met een APK weet je dat jouw auto de weg op mag, maar met een kleine of grote onderhoudsbeurt ben je er echt van verzekerd dat je auto helemaal weer in orde is. Zeker als je veel kilometers maakt of van plan bent om een verre vakantiereis met de auto te maken, is het cruciaal dat je zeker weet dat je auto je niet in de steek zal laten.

Bij de meer dan 380 autobedrijven die onderdeel zijn van Bosch Car Service ben je verzekerd van uitstekende service, betrouwbaar reparatiewerk en vakkundig onderhoud. Al deze bedrijven worden ondersteund door Bosch, de grootste onderdelenleverancier van de automobielindustrie.

Kijk op de website van Bosch Car Service waarom een kleine of grote beurt daar de beste keuze voor jouw auto is.

Met een goede airco koel in de zomer en zicht in de winter

Je airconditioning verliest ieder jaar 10% van zijn effectiviteit, wat betekent dat hij al na vijf jaar nog maar de helft zo goed werkt. Zeker niet ideaal als je in de zomer een bloedhete auto snel wilt koelen of in de winter beslagen ramen wilt voorkomen.

Je kunt dit verlies tegen gaan door je airconditioning regelmatig te laten nakijken en bijvullen bij de gespecialiseerde airco service van Bosch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here