Home Huishoudelijk Hoe kan ik zelf ledstrips aansluiten?

Hoe kan ik zelf ledstrips aansluiten?

1931
0
DELEN
Hoe kan ik zelf ledstrips aansluiten

Om een woning te verlichten heb je heel veel keuzes. Een van die keuzes is het gebruiken van led strips. Led strips zijn vrijwel overal aan te brengen en kunnen een uniek uiterlijk geven die normale lampen niet kunnen bieden. Daarnaast gebruiken ze ook minder energie dan normale lampen. Het staat dus niet alleen mooi, maar het is ook energie efficiënt. Er zijn veel soorten led strips beschikbaar. Je kunt ook RGB ledstrips nemen die kan veranderen in alle kleuren.

Zoeken naar de juiste led strip

Om een led strip aan te kunnen sluiten met je er natuurlijk eerst eentje vinden. Led strips komen in verschillende varianten voor. Zo zijn er verschillende kleuren en voltages. Voordat je een led strip koopt is het handig om afmetingen te doen van de ruimte waar je de led strip wil plaatsen. Een led strip komt namelijk in verschillende lengtes voor en je wil niet dat het te kort of te lang is. 

Benodigdheden voor het aansluiten

Voor het aansluiten heb je ten eerste een adapter nodig wanneer je gebruik maakt van aan 220-230 volt led strip. De adapter kan direct via een stopcontact aangesloten worden. De led strip kan vervolgens via een aantal pinnen aangesloten worden aan de stroom. Meestal wordt er bij de led strip zelf al een adapter geleverd. Wanneer je dit niet hebt moet je heel goed kijken naar de sterkte van de adapter. De wattage van de led strip moet namelijk hetzelfde zijn als die van de adapter. Een led strip die op afstand bediend kan worden heeft de minste onderdelen nodig. Dit is het geval bij de meeste RGB led strips. Voor strips die niet op afstand bediend kunnen worden heb je ook een led strip dimmer nodig. Met in dimmer kan de voltage van de adapter naar de led strip gereguleerd worden. De dimmer kan vaak via een afstandsbediening bediend worden.

Ledstrips aansluiten

Aansluiten van de led strips

Het aansluiten kan op twee manieren gebeuren. De makkelijkste manier is door een led strip direct aan te sluiten op de adapter. De adapter heeft een ingang en een uitgang. De ingang is bedoeld voor de stroom en de uitgang is bedoeld voor de led strip. Een led strip bestaat uit 4 pinnetjes die in een adapter gestoken moet worden. Zorg ervoor dat dit nauwkeurig gebeurt zodat je de pinnetjes niet buigt. Wanneer je gebruik maakt van een dimmer, dan moet je de led strip aansluiten op de dimmer in plaats van de adapter. Vervolgens wordt de dimmer aangesloten op de uitgang van de adapter. Koop jouw led strips op LedstripXL.nl en ervaar zelf de voordelen van deze praktische en sfeervolle verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here