Home Huishoudelijk Hoe handig is een slimme deurbel?

Hoe handig is een slimme deurbel?

3136
2
DELEN
Oude deurbel

Tegenwoordig kun je niet meer ontsnappen aan een cameralens. Ze zitten in je telefoon en slimme luidspreker en nu zelfs in je deurbel.

Hoe handig is het als je boodschappen aan het doen bent, er belt iemand aan en je kunt gewoon de deur beantwoorden zonder hem open te doen. Dankzij de ingebouwde wifi, tweerichtingsaudio en kleine ingebouwde camera in je slimme deurbel is dit geen enkel probleem meer.

Via een app op je smartphone kun je zien wie er aan je deur staat en kun je ook met hen praten. Of je nu thuis bent, bij familie bent of aan de andere kant van de wereld zit.

Hoe lastig is de slimme deurbel te installeren?

De meeste slimme huisgadgets zijn vrij makkelijk te installeren en maken gebruik van een zogehete “plug & play” installatie techniek.  Dit houd in dat je het apparaatje uit de verpakking kunt halen, en het in principe vrijwel direct te gebruiken is. Maar helaas hebben niet alle slimme deurbellen deze manier van installeren.

Er zijn ook deurbellen waar bedrading bij zit, deze hebben de juiste stroomtoevoer nodig, tenzij je een slimme deurbel koopt die op batterijen loopt.

De slimme deurbel is te verkrijgen met zowel bedrading als met batterijen en wordt geleverd met een ophangsysteem.

De nadelen van een slimme deurbel

Alles heeft wel een nadeel en zo ook de slimme deurbel. Ik heb de nadelen voor je hieronder op een rijtje gezet.

De prijs van de deurbel

De prijs van een slimme deurbel is een stuk forser dan die van een ‘gewone’ draadloze deurbel. Natuurlijk is de slimme deurbel een stuk uitgebreider qua functies dan een normale draadloze deurbel, maar dat kan je keuze wel beïnvloeden.

Oude deurbel

Geluid vaak niet meegeleverd

Bij een normale deurbel hoor je een geluid als iemand op de knop drukt. Bij een slimme deurbel is dit niet altijd het geval. Er zijn fabrikanten die het geluid niet meeleveren en je hierdoor de bel niet hoort als je binnen zit. Gelukkig bieden alle fabrikanten de oplossing om de ontvanger – die het geluid produceert – los bij te bestellen.

Let op: Lees goed de beschrijving van de slimme deurbel die je wilt aanschaffen om zeker te zijn of er geluid bij is geleverd.

Installatie is niet altijd makkelijk

Het installeren van een deurbel is over het algemeen redelijk makkelijk, helaas is dit niet altijd zo. Bij een slimme deurbel met bedrading heb je de juiste stroomtoevoer nodig en bij een slimme deurbel die gebruikt maakt van batterijen heb je in bepaalde gevallen een transformator nodig. Gelukkig is dit wel eenvoudig en goedkoop op te lossen.

Je kunt een slimme deurbel namelijk laten installeren door een professionele installateur.

De voordelen van een slimme deurbel

Goede communicatie wanneer je niet thuis bent

Je zal het wel een keer hebben meegemaakt: Je hebt een pakketje bestelt, je krijgt van het bezorgbedrijf een tijd wanneer ze willen komen. Dit tijdsbestek ligt vaak 4 uur uit elkaar. Dit is dus 4 uur waarin je niet weg kan.

Door de slimme deurbel kun je gewoon van huis weg zonder het pakketje mis te lopen. Wanneer de bezorger er is kun je hem gewoon via het scherm van je smartphone vertellen dat hij het bijvoorbeeld bij de buren af kan zetten.

Je voordeur is altijd beveiligd

Een slimme deurbel werkt ook als een soort beveiligingscamera. Via de camera die in de deurbel zit verwerkt kun je altijd precies zien wat er voor je deur gebeurt zonder dat je erheen hoeft te lopen.

Voordeur beveiliging

Zodra er bij je wordt aangebeld of er dankzij de bewegingssensor beweging bij je voordeur wordt waargenomen, schakelt de camera in en krijg je een bericht op je smartphone. Vervolgens kun je dan via je smartphone live de beelden bekijken. Zo word je niet verrast bij het openen van de deur wanneer er ongenode gasten bij je op de stoep staan.

Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je slecht ter been bent en je naar de deur moet lopen om hem open te doen, al helemaal wanneer het niet de moeite waard is. Via de camerabeelden kun je direct zien wie er voor de deur staat en of het de moeite waard is om op te staan.

Conclusie

Als ik alle punten bij elkaar optel kan ik zeggen dat ik de slimme deurbel wel zijn geld waard vindt. De installatie kan moeilijk zijn voor een leek in techniek, hiervoor kun je de deurbel laten installeren door een professionele installateur maar gelukkig word het ook duidelijk uitgelegd in het instructieboekje.

De algehele videokwaliteit is van goede kwaliteit en ik ben over de tweerichtingsaudio zeer te spreken. De bewegingsdetector is niet voor iedereen een goede optie, zeker niet als je midden in de stad woont.

Wat ik jammer vind is dat de slimme deurbel niet altijd word geleverd met een deurbel geluid waardoor je de bel kan missen omdat je hem dan simpelweg niet hoort wanneer je wel thuis bent.

De applicatie die bij de deurbel hoort is zeer gebruiksvriendelijk en is door vrijwel iedereen te begrijpen.

Verder blijven er natuurlijk altijd verbeterpunten. Uiteindelijk is de slimme deurbel toch een mooi product waar je veel profijt van zult hebben.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here