Home Smartphones en tablets Handige apps in Frankrijk

Handige apps in Frankrijk

3382
0
DELEN
Frankrijk

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland bij de Nederlanders. Ga jij ook weer de reis maken naar Frankrijk om daar een aantal weken van de zomervakantie door te brengen? Installeer voor je vertrekt deze apps eens op je Smartphone en dat maakt je vakantie in Frankrijk een stuk makkelijker.

Google Translate (iOSAndroid)

Spreek jij vloeiend Frans en kun je het goed lezen? Dan heb je deze app niet nodig. Maar als je de taal niet helemaal machtig bent, dan is Google Translate een handige app om op je smartphone te hebben. Je kunt zelfs een foto maken van een verkeersbord, een menukaart, een brochure, of wat dan ook, en Google vertaalt het voor jou!

Leer Frans gratis (iOSAndroid)

Om niet helemaal afhankelijk te zijn van Google Translate is het handig om een mondje Frans te kunnen lezen, verstaan en spreken. Je leert met deze app de meeste belangrijke woorden onthouden, zinnen vormen, grammatica, uitspraak en deelnemen aan Franse gesprekken.

La Chaîne Météo (iOSAndroid)

Met deze app ben je altijd op de hoogte van de actuele weersverwachtingen. Zelf tot 12 dagen vooruit wordt het weer voorspelt en kun je je vakantieactiviteiten prima plannen aan de hand van de verwachtingen. Maar ja, niets is zo veranderlijk als het weer. Op deze app zie je ook satellietbeelden en de regenradars.

Info Trafic & Radars France (iOSAndroid)

Voorkom lang in de file staan met deze app. Hiermee ben je altijd op de hoogte van de meest actuele verkeersinformatie van Frankrijk.

Péago – Slim door Frankrijk (Android)

Het kost je dan wel eenmalig € 3,99, maar hiermee kun je  besparen op de tolwegen. Stel je route in en je ziet direct wat je moet gaan betalen aan tol. Maar door de juiste afritten te nemen ben je goedkoper uit en bespaar je 10% tot maar liefst 25% op je tolkosten. Tel uit je winst!

Essence & Co (iOSAndroid)

Dat je auto niet op water rijdt weten we allemaal. En de vakantie is al duur genoeg. Door de juiste benzinestations te kiezen kun je flink wat besparen op je benzinekosten. Met deze app zie je welke benzinestations er in jouw omgeving zijn en wat de benzineprijzen zijn. Zo kun jij de goedkoopste pomp uitkiezen en er flink wat op besparen.
Essence geeft niet alleen brandstofprijzen voor Frankrijk, maar ook voor Duitsland, Italië, Spanje en Marokko.

L’appli marché (iOSAndroid)

Vind je het ook altijd zo leuk om de sfeer van het land te proeven op een gezellige markt. Met deze app vind je alle nabijgelegen markten. Ook kun je in de app vinden hoe groot de markt is, en op welke dag(en) van de week de markt wordt gehouden.

Monument Tracker (iOSAndroid)

Ontdek een stad door een route uit te stippelen die je langs mooie plekken leidt die je zeker niet voorbij mag lopen. Ontdek Bordeaux, Lyon, Paris, Marseille, Toulouse, Nice en nog vele andere prachtige steden. Ook beschikbaar voor andere Europese steden. Voor meer informatie en een lijst van beschikbare steden kun je kijken op http://www.monument-tracker.com/en/towns/

Plages et criques en France (iOSAndroid)

Ga je graag naar het strand, maar liever niet naar een strand waar het zo ontzettend druk is dat je over de koppen kunt lopen? De app laat je alle standen bij jou in de buurt zien. Ook de heel kleine strandjes. Je kunt ook zien welke faciliteiten aanwezig zijn.

France Travel Guide by Triposo (iOSAndroid)

Deze digitale reisgids bevat alle informatie die je nodig hebt bij een citytrip. Ga langs alle bezienswaardigheden die een stad te bieden heeft, ontdek het nachtleven, zoek de beste restaurants en maak je klaar voor de leukste activiteiten met deze app. En ontdek waar je bent op de kaarten die offline te gebruiken zijn.

Hulp op zak Frankrijk (iOSAndroid)

Je hoopt het niet nodig te hebben, maar toch is het handig om bij je te hebben zodra je het nodig hebt; een woordenboek met medische termen en alle informatie die je nodig hebt in noodgevallen of bij schade. Je kunt je eigen gegevens, foto’s en documenten invoeren zodat je altijd de juiste gegevens bij de hand hebt. En je kunt belangrijke informatie over het land waar je naartoe gaat inzien, zoals reisadvies en vaccinaties.

Welke handige app raad jij aan voor Frankrijk?

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here