Home Smartphones en tablets Google kondigt nieuwe Google Pay app aan

Google kondigt nieuwe Google Pay app aan

2131
0
DELEN
Google Pay

Het bedrijf Google zit niet stil en heeft wederom iets nieuws aangekondigd, namelijk een nieuwe Google Pay app. Hoewel Nederlanders nog geen gebruik kunnen maken van deze nieuwe app, is het wel een interessante innovatie van Google. Want wat is Google Pay en wat biedt de nieuwe app aan? Wij vertellen je er meer over. 

Wat is Google Pay?

Google Pay is te vergelijken met Apple Pay of Garmin Pay. Het is een handige app waarmee je aankopen kunt doen door middel van je Android-smartphone. Google Pay is tevens beschikbaar op een iPhone. Om Google Pay te gebruiken, hoef je hiervoor alleen maar je Android smartphone tegen de betaalterminal aan te houden en voilà: je hebt betaald! Je weet dat de betaling is gelukt als je smartphone begint te trillen of een ander geluid maakt. Mocht je het niet zeker weten, dan kun je het gewoon zien op de betaalterminal. De app van Google Pay is voornamelijk te gebruiken met bijvoorbeeld een mastercard. Tevens kun je ook bijvoorbeeld met een Samsung Watch met Google Pay kunnen betalen.

Nieuwe app Google Pay

Google vond het tijd voor vernieuwing. Zo is de Google Pay app verandert van vormgeving, en wordt de focus in deze nieuwe app meer gelegd op ‘personal finance’. Met deze app kunnen er sneller rekeningen met anderen gedeeld worden en is het makkelijker om te zien wie deze rekening al wel betaald heeft en wie nog niet. In de nieuwe app worden daarnaast ook allemaal kortingen en aanbiedingen van diverse winkels getoond, mochten mensen daar interesse in hebben. Een andere handige functie van de nieuwe Google Pay app is dat er een tabje in de app is waarbij je kan zien wat jouw uitgaven zijn. 

Niet in Nederland

Google heeft tot nu toe nog maar weinig plannen om Google Pay ook in Nederland aan te bieden. Voor degenen die het echt graag zouden willen, is er in Nederland een zeer beperkte versie hiervan beschikbaar, maar dit is niets te vergelijken met de originele versie. Of het dan ook wel geschikt is voor in Nederland, is lastig te zeggen. In Nederland wordt namelijk ontzettend veel gebruik gemaakt van iDeal, en Google Pay heeft meer met creditcards. Wel hebben steeds meer Nederlandse banken interesse in samenwerken met Google Pay, dus wie weet loopt over een paar jaar ook iedereen hier met deze app rond. 

Zit jij te wachten op de komst van Google Pay in Nederland? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here