Home Featured De Google Home slimme speaker: is hij echt zo slim?

De Google Home slimme speaker: is hij echt zo slim?

2614
0
DELEN
google home op tafel

Iedereen droomt er wel eens van om een persoonlijke assistent te hebben die wat werk uit handen neemt. Google probeert hier aan bij te dragen met de Google Home. Deze slimme speaker zou ons leven wat makkelijker moeten maken, maar hoe slim is deze slimme speaker?

Vanaf afgelopen oktober (2018) is de Google Home te koop in Nederland. Naast de Google Home is ook de Google Home mini verkrijgbaar.

Benieuwd wat de Google Home ons te bieden heeft? En wat het verschil is met de mini variant? Lees dan even verder.

Wat is de Google Home?

De Google Home is dus een slimme speaker, of te wel: een persoonlijke assistent. Eigenlijk is de Google Home een beetje te vergelijken met Siri, de persoonlijke assistent die we op de Iphone kunnen vinden. Het is namelijk mogelijk om muziek af te spelen, het weerbericht op te vragen en het laatste nieuws voor de laten lezen. Maar de Google Home gaat een stapje verder.

Het is namelijk ook mogelijk om met de Google Home een Smart Home te bedienen, denk hierbij aan het aan- en uitdoen van de lichte op afstand, de verwarming aan- en uitdoen, de gordijnen bedienen, en dit alles door simpelweg te zeggen wat de speaker moet doen.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles. De speaker maakt namelijk gebruik van ‘artificial intelligence’. Dit houd in dat de speaker alleen maar slimmer zal worden. Zo krijgt het om de zoveel tijd een update en wordt de software steeds uitgebreider.

google home op tafel

Hulp bij het winkelen met de Google Home

Tijdens het praten met de Google Home kunnen we andere partijen betrekken in het gesprek. Door te zeggen ‘Google, praat met..’ is het mogelijk om een bedrijf naar keuze naar voren te halen. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gezegd ‘Google, praat met Vodafone’ is het mogelijk om de Google Home te vragen wat voor telefoons er in de aanbieding zijn of om informatie over een telefoon te vragen.

Het is bij Bol.com zelfs mogelijk om de Google Home te laten zoeken naar een geschikt cadeau. De assistent stelt een aantal vragen, op basis daarvan wordt er een selectie cadeaus op een rijtje gezet. Vervolgens is het mogelijk om deze selectie naar onze telefoon te laten sturen.

Het verschil met de Google Home mini

De Google Home mini is eigenlijk de kleinere versie van de Google Home. Met deze speaker kunnen we hetzelfde, alleen hij is een stuk goedkoper. Er zit wel een kwaliteitsverschil tussen de 2 speakers. De mini-variant heeft namelijk een minder goede speaker waardoor het geluid een stuk minder mooi is. Dit maakt de mini dus een stuk minder aantrekkelijk wanneer hij ook gebruikt wordt om muziek af te spelen.

Het is ook mogelijk om de Google Home en de Google Home mini met elkaar te communiceren. Het is dus mogelijk om de Google Home mini een opdracht te laten geven aan de Google Home. Zo kunnen ze dus ook als intercom dienen.

google home mini

Hoe slim is deze slimme speaker?

De slimme assistent zegt vaak dat ze niet weet hoe ze kan helpen en dat ze nog aan het leren is. Vaak is het een kwestie van duidelijker praten. Het kan ook liggen aan de combinatie van woorden die wordt gebruikt. Zo snapt de Google Home de zin ‘Wat is vandaag het weer?’ niet, maar ‘Wat is het weer vandaag?’ Wel.

Zoals de assistent zelf al zegt, het is nog aan het leren. De Google Home is vrij nieuw en staat dus nog in de kinderschoenen. Naar mate er meer software updates komen zal de assistent steeds slimmer worden.

De prijs

De merken JBL, Harman Kardon en LG hebben slimme speakers uitgebracht, deze speakers zijn allemaal rond de €200,-. De Google Home is te koop voor slechts €144,99. In vergelijking met de andere slimme speakers valt de prijs dus nog wel mee. De Google Home mini is te koop voor €59,-.

Het grote voordeel bij de Google Home en de Google Home mini is dat deze de updates voor de Google assistent eerder krijgen dan de andere speakers.

De voor- en nadelen van de Google Home

Om de voor- en nadelen nog even te benadrukken hebben we deze hieronder nog even op een rijtje gezet.

De voordelen:

Goedkoper dan de andere speakers.
Krijgt als eerste de software updates.
De slimme assistent reageert goed op vervolg vragen.
Chromecast wordt ondersteunt, dit houd in dat het mogelijk is om Youtube en Netflix te besturen met spraakopdrachten.
De speaker heeft een strak design.
De assistent wordt steeds slimmer.

De nadelen:

× Snapt bepaalde zinsbouw niet.
× Apparaten van derden worden vaak niet ondersteund.

google home

De conclusie

De Google Home is een interessant stukje technologie. We kunnen ermee communiceren en het kan ons leven zeker een stukje makkelijker maken. Hoewel er dus aardig wat merken een slimme speaker op de markt hebben gebracht, is de Google Home uitgebreider en goedkoper. Alleen qua geluidskwaliteit loopt de Google Home achter op de rest.

De slimme speaker van Google staat nog wel in de kinderschoenen en daardoor nog niet echt ‘slim’ te noemen. De komende software updates zullen het systeem zeker verbeteren en daardoor zal de assistent ons steeds beter kunnen helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here