Home Internet Google Home: wat is het en wat kun je ermee?

Google Home: wat is het en wat kun je ermee?

2911
0
DELEN
Google Home

De Google Home is een revolutionair apparaatje met een ingebouwde speaker dat prima in je interieur past en binnenkort waarschijnlijk ook in Nederland zal worden verkocht. In de Verenigde Staten begon de verkoop ervan al een aantal maanden geleden en de populariteit neemt rap toe. Het is er in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het bij elk soort interieur past. Zolang de Google Home nog niet in Nederland te koop is, kun je er eentje via internet bestellen en uit Amerika over laten komen. Omdat er in Amerika met een andere netspanning wordt gewerkt dan in Nederland gebruikelijk is, heb je een adapter nodig om het apparaatje te laten werken. Wat maakt de Google Home nu zo gewild? Het apparaatje herkent en reageert op je stem, waardoor je er veel dingen mee kunt doen. Helaas wordt de Nederlandse taal (nog) niet ondersteund, dus je zult het Engels goed moeten beheersen als je de het wilt gebruiken. Het is nog niet bekend vanaf wanneer het apparaatje in Nederland wordt verkocht en of het het Nederlands zal ondersteunen.

De functies

Je kunt apparaten en Hue IoT-lampen van Philips eraan koppelen door middel van een app. Je activeert de Google Home door “OK Google” te roepen en vervolgens kun je hem vanuit je luie stoel muziek laten afspelen via bijvoorbeeld de Spotify-app op je mobiele telefoon, gekoppelde apparaten en lampen aan of uit laten zetten en hem vragen om zoekopdrachten uit te voeren. Als je zoekopdrachten niet meteen de gewenste resultaten opleveren, kun je de opdrachten verder verfijnen. Je kunt het apparaat ook allerlei vragen stellen. Dankzij de Chromecast-ondersteuning kan het ook worden gebruik om je favoriete series en films af te spelen. Bovendien vertelt het je het weerbericht van de dag en kun je je afspraken erin programmeren. Home kun je ook in de keuken als alarm gebruiken. Je kunt hem ook naar restaurants laten zoeken voor als je uiteten wilt.

Een nadeel is dat er slechts één account aan kan worden gekoppeld, waardoor bijvoorbeeld de agendafunctie niet voor alle leden van het gezin beschikbaar is. Naarmate je het apparaat vaker gebruikt, onthoudt het steeds meer en zo lijkt het net alsof je een echte gesprekspartner hebt.

Toekomstige ontwikkelingen

Hoewel de Google Home nog niet in Nederland verkrijgbaar is, wordt er wel hard gewerkt aan de ontwikkeling en verbetering ervan. Door middel van API worden er nieuwe interacties mogelijk en kunnen apps van andere ontwikkelaars met het apparaat worden gebruikt. Sinds kort kun je dankzij de technologie If This Then That (IFTTT) zelf je eigen commando’s instellen. Hierdoor zal de Home in de toekomst steeds meer functies krijgen.

De Home van Google is dus een veelzijdig apparaatje dat in de toekomst steeds veelzijdiger gaat worden, maar helaas moeten we er in Nederland nog even op wachten. Als je echt niet kunt wachten, kun je altijd een exemplaar uit Amerika laten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here