Home Smartphones en tablets Google Assistent gaat straks aankopen met je stem beveiligen

Google Assistent gaat straks aankopen met je stem beveiligen

2241
0
DELEN
Google Assistent

Aankopen doen door je stem te gebruiken via Google Assistent is natuurlijk harstikke makkelijk, maar veilig is het niet. Google zou Google niet zijn als ze daar niet iets op hebben bedacht. Ze zijn namelijk druk bezig om ervoor te zorgen dat Google Assistent straks aankopen met je stem kan beveiligen. Maar wat is Google Assistent, hoe werkt dit precies, en hoe kan deze assistent aankopen beveiligen? In dit artikel leggen we je het uit. 

Wat is Google Assistent?

De Google Assistent is een uitgebreide, stemgestuurde hulp. Het werkt eigenlijk bijna hetzelfde als bijvoorbeeld Siri en Alexa. De Google Assistent is echter een stuk slimmer als deze andere spraakassistenten. Google beschikt namelijk over ontzettend veel data. Dit zorgt ervoor dat de Assistent op vrijwel alles een antwoord heeft. Met de Google spraakassistent kun je allerlei vragen stellen en opdrachten geven. 

Google Assistent was in de eerste instantie alleen nog maar beschikbaar in het Engels, maar sinds een paar jaar ook in het Nederlands. De Google Assistent draait op vrijwel elke Android telefoon. Hiervoor moet je het echter wel eenmaal activeren om hier gebruik van te kunnen maken. Heb je geen Samsung telefoon, maar wil je wel graag gebruik maken van Google Assistent? De Google Assistent app zorgt ervoor dat dit ook te gebruiken is op bijvoorbeeld je iPhone. De Google Assistent is simpel te gebruiken op Android en iOS. 

Hoe werkt Google Assistent?

De slimme Assistent van Google werkt heel simpel. Begin je commando met ‘Hey Google’ en de Assistent voert dit direct uit. Vraag naar het laatste nieuws, zet je favoriete playlist aan of vraag Google Assistent naar het weer van vandaag. Je zult zien dat de Google voice Assistent overal een antwoord op heeft.

Een andere bekende Assistent van Google is de Google Home Assistent. Waar je Google Asssitent gewoon op je telefoon kunt gebruiken, is de Google Home een speaker die ervoor zorgt dat jouw vragen beantwoord worden. Wanneer je in het bezit bent van een Google Home kan je commando’s geven of slimme apparaten in je huis inschakelen. De combinatie van Google Home en Philips Hue lampen is bijvoorbeeld heel populair. Wanneer je lampen van Philips Hue koppelt aan je speaker, kun je deze lampen beheren. Wil je de lampen even dimmen? Geen probleem, Google Home regelt het voor je. Je telefoon gebruik je in dit geval alleen nog om apparaten in de app te koppelen. Je stem doet voor de rest alles. 

Google Home

Een handige functie van de Google Assistent en Google home is de mogeijkheid om je Chromecast stemopdrachten te geven. Hoewel dit in andere landen al verder ontwikkeld is, is de mogelijkheid er in Nederland wel al. 

Hoe kan Google Assistent aankopen met je stem beveiligen?

Google Assistent is natuurlijk heel simpel in gebruik, maar helemaal veilig is het niet. Google is namelijk nog niet in staat om jouw stem te herkennen wanneer jij bijvoorbeeld aankopen doet. Maar dan komt binnenkort verandering in, want Google Assistent gaat straks aankopen met je stem beveiligen. 

Aankopen doen via de Google Assistent is echter nog wel beperkt. Wel sluiten steeds meer webwinkels zich hierbij aan. Om dit helemaal veilig te laten verlopen, is Google bezig met een Voice Match, die goed genoeg is om als beveiliging te werken. Hiermee kan worden voorkomen dat zomaar iedereen een bestelling kan plaatsen. Google gaat stemherkenning gebruiken om te kijken wie er op dat moment tegen de slimme spraak assistent praat. De stem van anderen wordt in dit geval dan dus niet herkend, maar jouwe wel. Op deze manier zal het doen van aankopen via een Google Assistent een stuk veiliger worden. 

In hoeverre maak jij al gebruik van de Google Assistent of Google Home?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here