Home Televisie De goedkopere versie van Netflix? Amazon gaat Prime lanceren in Nederland

De goedkopere versie van Netflix? Amazon gaat Prime lanceren in Nederland

2966
0
DELEN
De goedkopere versie van Netflix? Amazon gaat Prime lanceren in Nederland

Tegenwoordig is het hipper en slimmer dan ooit om films en series te streamen. Dat wordt al gedaan via platforms zoals Netflix en Videoland. Dit zijn videodiensten uit respectievelijk Amerika en Nederland die een aanbod hebben van films en series die in de bioscoop zijn geweest, films die al wat ouder zijn en series die zij uit eigen naam hebben geproduceerd. Je betaalt een bepaald bedrag per maand of per jaar en kan dan genieten van een groot aanbod aan films en series. Deze dienst kun je via je televisie laten werken, op je laptop, maar ook op telefoon kun je de laatste series en films bekijken. Het is dus makkelijk dan ooit om op deze manier toegang te hebben tot alle films en series.

Het Amerikaanse bedrijf Amazon wil op deze behoefte inspelen door hun videodienst Prime ook te gaan lanceren in Nederland. Prime is al een succes geworden in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Het is dus nu de beurt aan Nederland. Wat biedt deze serie meer dan bijvoorbeeld Netflix? Wat onderscheidt Prime van andere diensten? Wat zijn de kosten van Amazone videodienst Prime?

De goedkopere versie van Netflix? Amazon gaat Prime lanceren in Nederland

Bron afbeelding

De voordelen van Prime

De Amazon videodienst Prime is zo ingericht dat je toegang hebt tot de meeste films en series. De videodienst produceert zelf ook series, die onlangs zeer succesvol waren tijdens de Emmy’s. De series van Prime werden daar maar liefst 16 keer genomineerd. Ook zijn ze bezig met het luisteren naar hun klanten. Zo was er een grote behoefte om de oude presentatoren van Top Gear weer op televisie te krijgen. Prime zal binnen nu en korte tijd beginnen met het streamen van The Grand Tour, waar deze presentatoren een vaste plek krijgen.

Een ander voordeel aan Prime is dat het bij Amazon hoort en dat het hebben van een Prime-abonnement ervoor zorgt dat je geen verzendkosten hoeft te betalen bij het kopen van producten bij Amazon. Het is nog niet duidelijk of dit in Nederland ook toegepast zal worden, of dat dit uitsluitend voor Amerikaanse klanten blijft.

Welke series kan ik via Prime bekijken?

Door critici is al gespeculeerd over welke series en films er in Nederland via de Amazon videodienst Prime te zien zullen zijn. Vanuit Amazon is hier nog geen sluitend antwoord op, maar het lijkt erop dat de series Conviction en Into the Badlands qua rechten zijn opgekocht om deze ook in Nederland te tonen. Daarnaast lijkt het aanbod van films en series iets breder dan bij diensten zoals Netflix te gaan worden.

Wat betaal ik hiervoor?

Interessant is dat uit het bovenstaande al blijkt dat Prime een groot streepje voor heeft op andere videodiensten. Zo hebben ze meer aanbod en lijkt het ook alsof ze werken met exclusieve series die zeer gewild zijn voor sommige mensen. Nog prettiger nieuws is dat de videodienst vrijwel niks kost. Voor minder dan €50 per jaar kan je alles bekijken. Dat is dus meer dan de helft minder dan concurrenten zoals Netflix.

Hiermee heeft Prime een groot streepje voor en de verwachting is dan ook dat bij de lancering van Prime een groot aantal mensen zal overstappen van Netflix naar Prime. Er is nog geen duidelijkheid over de datum van lancering van Prime, maar gehoopt wordt dat dit snel zal gebeuren. Tot die tijd blijven we maar andere videodiensten gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here