Home Smartphones en tablets GIF weer terug op Instagram Stories

GIF weer terug op Instagram Stories

2571
0
DELEN

Voor wie veel gebruikt maakt van Instagram, zal de functie wellicht gemist hebben: GIF! In Instagram Stories waren de GIF’jes ineens verdwenen. Instagram haalde de functie weg. Tot grote verrassing van actieve gebruikers waren afgelopen week de GIF’jes weer terug.

GIF’jes op Instagram

Begin maart haalde Instagram de service in samenwerking met Giphy offline. In het moderatiesysteem van de website vol GIF’jes zat een fout. Door de fout kwam er een racistische GIF in de zoekmachine terecht. Instagram haalde per direct het GIF-systeem offline. Aan het eind van de maand stond de functie weer online en kon er weer volop gebruik gemaakt worden van de functie.

De GIF’jes kun je gebruiken om je Instagram Stories aan te kleden. Instagram Stories zijn momentopnames die je kunt plaatsen in een tijdlijn. Na 24 uur verdwijnt het bericht weer.

Sociale status voor een visum

Ander nieuws omtrent Instagram: uit plannen van de president Donald Trump om visumaanvragers nog strenger te controleren. Uit plannen blijkt dat de president wil dat social media-kanalen worden gecontroleerd bij visumaanvragen. Volgens de plannen blijkt dat het controleren van je telefoon- en mailgegevens hier ook bijhoort.

Het beveiligen van een land is een goed idee. Toch is het controleren van zulke gegevens behoorlijk privacygevoelig. Het controleren van een identiteitskaart geeft een beeld van demografische gegevens en of je ooit een misstap hebt begaan en in contact bent geweest met politie of justitie. Je social media-kanalen geven soms een beter beeld van wie je bent, wat je bedoelingen zijn en wat je voorkeuren zijn op bijvoorbeeld politiek gebied.

Het controleren van je persoonlijke gegevens en kanalen kan als iets negatiefs gezien worden, maar anderzijds kun je je dus misschien goed inbeelden dat deze kanalen een beter beeld geven van wie je bent. Niet alleen is dit een handig middag voor je eigen visum: als je Amerika bezoekt voor werk, vakantie of een langere periode, ook is het een handig middel voor je eigen veiligheid. Iemand die radicale uitingen post op social media wordt op dezelfde manier gecontroleerd. Met deze manier van controleren worden visums nog strenger gecontroleerd om het land te beveiligen.

Nadelen van deze manier is dat je niet weet wat er met je gecontroleerde gegevens gebeurt. Scrollen de veiligheidsdiensten alleen door je kanalen? Of kijken ze echt achter de schermen naar wat je privé verstuurd? Worden je gegevens opgeslagen of blijft het bij een momentopname?

Wanneer en of deze regelingen door worden gevoerd, is niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here