Home Business Gebruiken van apps voor het ontwerpen van flyers

Gebruiken van apps voor het ontwerpen van flyers

2916
0
DELEN
Apps ontwerp flyers

In de afgelopen jaren is het gebruik van camera’s op mobiele telefoons exponentieel gestegen. Waar voorheen vooral foto´s werden gemaakt met reflex camera´s of digitale camera´s zijn kwaliteit en gebruiksgemak van mobiel telefoon camera´s de reden dat de meeste mensen enorme hoeveelheden foto´s genereren. Facebook, Instagram en andere netwerken zorgen voor een extra impuls bij het delen van foto´s en video’s en er is een steeds groter aanbod aan apps voor het bewerken en inzetten van foto´s. In dit artikel leggen we uit hoe je foto´s via gratis mobiele apps en tools eenvoudig kan gebruiken voor het creëren van aantrekkelijk drukwerk.

Veel mensen laten wel eens flyers, uitnodigingen of ander drukwerk printen. Hiervoor wordt over het algemeen een combinatie van tekst en foto materiaal gebruikt en zeker voor zakelijke toepassingen worden hier vaak dure programma´s als Photoshop voor gebruikt. Wist je dat je heel eenvoudig drukwerk kan laten printen via gratis mobiele toepassingen? Hieronder leggen we je uit via welke stappen je een flyer kan ontwerpen met een mobieltje.

Online template editor

Eén van de meest eenvoudige manieren om een flyer te creëren is via je mobieltje een gespecialiseerde online drukwerk partij te bezoeken. Zo kan je bijvoorbeeld bij Drukzo kiezen uit een grote hoeveelheid flyer templates als je nog geen ontwerp hebt. Zo kan je een voorbeeld selecteren uit diverse soorten en maten flyers en vervolgens via de online editor een foto uploaden vanaf je mobieltje en teksten en de teksten aanpassen. Op deze manier hoef je niet na te denken over het ontwerp van je flyer en kan je na het volgen van de stappen jouw flyer direct laten drukken.

Google Photos

Op veel Android mobieltjes wordt gebruik gemaakt van Google Photos. Dit is een handige app voor het opslaan en organiseren van foto´s. Er zitten ook veel leuke toepassingen in, zoals filmpjes en albums van foto´s die Google zelf suggereert, bijvoorbeeld van een bepaalde datum. Google Photo´s biedt echter ook een editor tool, waarmee je foto´s eenvoudig aan kan passen en hier bijvoorbeeld teksten overheen kan plaatsen. Daarmee heb je vast een basis voor het creëren van een flyer.

Design apps met templates

Behalve Photos heeft Google ook de app Canvas, waarmee eenvoudig creatieve ontwerpen gemaakt kunnen worden inclusief vele templates. Een andere app die erg gebruiksvriendelijk is en gericht op ontwerpen voor niet-grafisch-ontwerpers is Designer met een grote hoeveelheid inspirerende templates voor flyers. Via je mobieltje kan je eenvoudig teksten en foto´s aanpassen en kiezen uit de meest gebruikelijke maten.

Professionele tools

Voor grafische designers zijn Adobe applicaties veelal de standaard. Deze programma´s vergen veelal een prijzige licentie of een maandelijks abonnement, maar Photoshop en Lightroom bijvoorbeeld hebben ook een gratis mobiele app. Deze hebben weliswaar niet zo veel functionaliteiten als de uitgebreide desktop versies, maar het gaat wel om apps van een marktleider en voor het maken van een flyer zijn deze veelal voldoende.

Na het creëren van je eigen design kan je dit laten printen bij een online drukker, of ouderwets bij een printshop om de hoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here