Home Uncategorized Gadgets van de toekomst

Gadgets van de toekomst

2875
0
DELEN

Als je even goed om je heen kijkt, dan zie je dat we al heel ver zijn in de technologie. Er bestaat ontzettend veel gadgets die ons leven iedere dag een beetje makkelijker maken. Zo hoef je niet meer te bellen aan een lijn, maar loop je zo met een telefoon de deur uit en je internet verbinding hoeft ook niet meer aan een kabel maar kan zo in je rugzak. Wat kunnen we nog meer verachten van gadgets van de toekomst?

Slimme t-shirts

Eerder schreven we al over t-shirts van de toekomst. Dit zijn slimme t-shirts die jouw bewegingen en andere vitale functies registreert. Op deze manier kun je jouw training goed meten en vervolgens analyseren voor betere resultaten in de toekomst. Zodra er een goedkopere manier komt om deze shirts te produceren, zullen ze meer verkocht worden op de markt en over enkele jaren de standaard worden op sportgebied. Hierdoor zullen sportprestaties verbeteren en kan er gerichter getraind worden omdat dan per persoon geanalyseerd kan worden waar behoeften liggen op gebied van sporten.

Een slimmere robotstofzuiger

In steeds meer huishoudens zie je de robotstofzuiger verschijnen. De robotstofzuiger legt een vooraf afgestelde route af of heeft juist het vermogen om om te keren zodra het tegen een meubelstuk aanstoot. In de toekomst zal de robotstofzuiger camera’s gaan bevatten die zelf registreert of het ergens vies is. Hierdoor zou je de stofzuiger dus niet meer aan hoeven zetten, maar gebeurt dit vanzelf wanneer een ruimte stoffig is. Wellicht is het in de toekomst zelfs mogelijk dat de stofzuiger zijn zuigvermogen automatisch aanpast wanneer het bijvoorbeeld van tegels naar een vloerkleed verplaatst…

Keuken van de toekomst

Enkele jaren geleden kondigde IKEA de keuken van de toekomst aan. De keuken bevat een werkblad met daarboven een camera. Het werkblad biedt informatie over de inhoud van de koelkast, de bereidingstijd van je eten en hoe je je eten het best kunt snijden. Ongelofelijk futuristisch, maar stiekem ontzettend gaaf wanneer dit over enkele jaren geïntroduceerd zal worden door de Zweedse meubelketen. Wij zijn in ieder geval benieuwd of IKEA echt met dit plan aan de slag gaat, de webshop voor de Concept Kitchen 2025 (zoals het project heet) is in ieder geval al niet meer in de lucht…

Robots voor de gezelligheid

We kunnen bijna alles maken, dus waarom geen gezelligheid? Een maatje die bij je op de bank komt zitten, die meepraat over de film die je kijkt of even met de poes speelt. Een robot is het helemaal! Op de Aziatische markt vind je het al wel voor een behoorlijke zak met geld, maar dan heb je wel een robot met menselijke trekjes. Dus dat betekent dat de robot emoties heeft, maar ook kan inspelen op die van jou. Wij zien het nog niet helemaal gebeuren dat de robot een intrede maakt in Nederlandse huishoudens, maar wellicht dat mensen die eenzaam zijn er juist een heleboel plezier uit kunnen halen. We zullen het zien.

Er zijn nog veel meer gadgets in omloop die in de toekomst steeds normaler zullen worden. Tientallen jaren geleden hadden we ook niet verwacht dat we onderweg films konden kijken via internet, de kaart niet meer zouden lezen via een boek en dat we via internet contact konden onderhouden met mensen ver de hele wereld. Heb jij enig idee waar de technologie heen gaat? En wat verwacht jij van de gadgets van de toekomst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here