Home Smartphones en tablets Flitsmeister: Boetes voorkomen en gevaren voorblijven

Flitsmeister: Boetes voorkomen en gevaren voorblijven

6090
0
DELEN
snel rijden

De meeste automobilisten zullen de ergernis van de blauwe enveloppe van het CJIB in de brievenbus wel kennen. Niks is vervelender dan zuur verdiend geld uit te moeten geven aan een snelheidsboete. Maar het kan natuurlijk iedereen overkomen, het enige wat ervoor nodig is, is een verkeersbord missen en lekker 100 kilometer per uur blijven rijden terwijl nu ineens nog maar 80 is toegestaan.

Dankzij de app Flitsmeister zal dit niet meer gebeuren. Maar hoe betrouwbaar is de informatie op Flitsmeister? En welke informatie is er beschikbaar op Flitsmeister? In dit artikel staat alle informatie over de handige verkeersapp Flitsmeister.

Wat kun je met de Flitsmeister app?

De Flitsmeister app is een heel veelzijdige app. Zo behoedt het je voor zowel flitspalen als voor mobiele flitsers. Maar naast het voorkomen van boetes zorgt de app ook voor meer veiligheid op de weg. Flitsmeister geeft namelijk meldingen van wegwerkzaamheden, ongelukken, stilstaande voertuigen, een glad wegdek, files en naderende ambulances, politie en brandweer.

Het voorkomen van boetes

Het komt regelmatig voor dat er langs de kant van de weg een flitspaal of een mobiele flitser staat. Niet iedereen weet precies waar welke flitspaal staat, al helemaal niet wanneer het onbekend gebied is. Hier komt de app Flitsmeister mooi te pas.

Wanneer een flitspaal of mobiele flitser nadert, geeft de app een melding. Vaak is dan een stem te horen die bijvoorbeeld zegt: ‘Flitspaal.. Rood en 50 kilometer per uur’. Rood houdt in dat de flitser ook flitst wanneer er door rood gereden wordt en 50 kilometer per uur spreekt natuurlijk wel voor zich.

Dankzij alle gebruikers van Flitsmeister worden deze flitsers en flitspalen bekend gemaakt in de app. Het is namelijk mogelijk om de locatie van deze flitsers door te geven in de app. Hierdoor krijgt vervolgens iedereen op die weg de melding te zien. Zo help je elkaar ook nog een beetje.

Wat ook erg handig is, is dat op voornamelijk grote wegen zoals de A4 de populaire flitslocaties worden vermeld. Dit zijn locaties waar in het verleden vaak mobiele flitsers zijn gemeld.

Gevaren voor blijven

Wie raakt er niet in paniek wanneer er vanuit het niets ineens een brandweerwagen met felblauwe lichten, loeiende sirene en met hoge snelheid achter je komt rijden. Begrijpelijk natuurlijk.. ze moeten er meteen langs kunnen.

Die paniek is niet meer nodig. Via Flitsmeister is het ruim van te voren al duidelijk dat er een brandweerwagen, ambulance of politieauto aankomt. Zo kan er snel ruimte gemaakt worden.

Ook files, wegwerkzaamheden, ongelukken en stilstaande voertuigen worden ruim van te voren vermeld in de app. Zo worden ongelukken voorkomen en is de kans dat iedereen veilig thuis komt veel groter.

avondspits

Is de informatie van Flitsmeister betrouwbaar?

De informatie die Flitsmeister weergeeft, is afkomstig van diverse externe bronnen zoals weer apps, maar de meeste informatie is toch afkomstig van Flitsmeister gebruikers. De app heeft in Nederland meer dan een miljoen gebruikers. Via de knop ‘melden’ is het mogelijk om een melding naar keuze te maken.

Op de website van Flitsmeister wordt duidelijk benadrukt dat het niet mogelijk is om alcoholcontroles door te geven. Ze waarschuwen namelijk alleen voor controles die met snelheid te maken hebben.

Waarom kun je alleen snelheidscontroles melden?

Flitsmeister heeft ervoor gekozen om alleen snelheidscontroles zoals fliters en flitspalen te melden omdat ze niet willen dat mensen onnozele boetes krijgen. Ook willen ze de verkeersveiligheid bevorderen. Dit is de reden waarom het niet mogelijk is om alcoholcontroles en belastingdienst controles te melden, dit heeft namelijk niks te maken met verkeer of het bevorderen van de veiligheid daarvan.

Hoe meer gebruikers hoe beter

De informatie die de app aangeeft, is uitgebreider wanneer er meer gebruikers in de buurt zijn. De app geeft bij een melding aan hoeveel gebruikers de melding al hebben gemaakt zodat het voor jou duidelijker is of de melding wel betrouwbaar is.

Flitsmeister heeft zelf al aangegeven dat de informatie niet altijd betrouwbaar is. Het is dus niet verstandig om blind op deze informatie te vertrouwen. Soms heeft de app aan dat er over 100 meter een stilstaand voertuig staat, terwijl datzelfde voertuig al 500 meter terug stond.

snel rijden

Is de Flitsmeister app wel legaal in Nederland?

Jazeker, de Flitsmeister app is 100% legaal. Waarom? Uit onderzoek is gebleken dat mensen over het algemeen niet op zitten te letten tijdens het rijden. Door aan te geven dat er een flitser staat blijven mensen meer alert en rijden ze over een langer traject rustiger.

Werkt de Flitsmeister app ook buiten Nederland?

Flitsmeister is een Nederlands bedrijf, maar in heel Europa werkt de app, behalve in Zweden. Let wel op, dat de app werkt in het buitenland betekent niet dat de app ook gebruikt mag worden. In sommige landen is het verboden om een flitssignalering app te gebruiken. Hier staat dan ook een boete op. Check dit dus even voordat je op reis gaat.

Conclusie

De Flitsmeister app is een heel handige app voor automobilisten die vaak onderweg zijn. Via een overzichtelijk scherm is het mogelijk om veel informatie te zien over je route, flitsers en mogelijke gevaren op de weg. Hierdoor is een boete voor te snel rijden te voorkomen en is er op tijd rekening te houden met gevaarlijke situaties op de weg.

Op zoek naar meer handige apps voor automobilisten? In dit artikel zijn 9 andere handige apps voor onderweg beschreven, zeker even het checken waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here