Gezien de voortschrijdende digitalisering, die nu ook wordt aangewakkerd door de coronapandemie, groeit de vraag naar diensten ter verdediging tegen de steeds geraffineerdere cyberaanvallen op organische wijze. Aangezien deze ontwikkeling zich niet beperkt tot één regio, maar wereldwijd plaatsvindt, heeft de reeds internationaal opererende IT-beveiligingsdienstverlener Link11 besloten om uit te breiden. Het doel van de uitbreiding is de Benelux.
Niet alleen ziekten die zich over alle nationale grenzen heen verspreiden. Ook hackers en cyberterroristen vinden voortdurend nieuwe manieren om toegang te krijgen tot de gevoelige gegevens van bedrijven of instellingen. Ze beperken zich al lang niet meer tot dubieuze e-mails. Om deze schijnbaar eindeloze stroom van verschillende soorten aanvallen het hoofd te kunnen bieden, moeten de verdedigers zich ook voortdurend optimaliseren.
Dit is ook de mening van de IT-beveiligingsdienstverlener Link11. Het bedrijf, dat al een aantal grote spelers uit de bank- en financiële sector, de media, de detailhandel en de e-commerce onder zijn klanten heeft, is in 2011 begonnen met het aanbieden van beveiligingsoplossingen over de hele wereld. Volgens Thomas Kramps, de Nederlandse Regional Sales Director voor de Benelux, is de uitbreiding naar de Benelux-markt een natuurlijke en belangrijke stap naar een nog bredere en meer geconsolideerde positie in de toekomst. Het is niet alleen de geografische nabijheid van Nederland, België en Luxemburg die de regio aantrekkelijk maakt vanuit het oogpunt van het bedrijf. De in 2005 opgerichte IT-beveiligingsdienstverlener profiteert ook van een nieuwe procestechnologie, die zij zonder meer wil importeren. Deze is door Link11 zelf ontwikkeld en is nog niet gebruikt in de Benelux. Kramps is er vast van overtuigd dat de uitbreiding zal leiden tot belangrijke innovaties voor de regio en “dat er een sterke vraag zal zijn naar onze oplossingen op de Benelux-markt”.
Kramps, die al veel ervaring heeft op het gebied van IT-beveiliging en eerder voor Netskope werkte als Regional Sales Director Noord-Europa en Country Manager Nederland voor Infoblow, vervolgt: “De oplossingen van Link11 veranderen de manier waarop bedrijven met hun cybersecurityoplossingen omgaan fundamenteel”. De reactieve methode van ‘detecteren, analyseren en reageren’ wordt niet alleen uitgedaagd, maar zelfs helemaal geëlimineerd. “In plaats van de gevestigde workflow te volgen, automatiseren onze oplossingen deze processen onmiddellijk en stellen ze beveiligingsteams in staat om hun IT-infrastructuur strategisch te beschermen, zelfs tegen nieuwe en opkomende bedreigingen (zero-day exploits).
De methoden die Link11 gebruikt in de strijd tegen cyberaanvallen zijn state of the art en dus volledig geautomatiseerd. Ze houden het systeem in real-time in de gaten en weren alle aanvallen af, inclusief onbekende en nieuwe patronen. De snelheid waarmee de aanvallen worden gepareerd is ook verbazingwekkend. Zelfs de meest verraderlijke patronen worden in minder dan 10 seconden geblokkeerd. Volgens verschillende analisten (o.a. Gartner, Frost & Sullivan) biedt Link11 de snelste DDoS-matiging (TTM) op de markt. Om te zorgen voor cyber-veerkracht, maar ook voor verschillende structuren, zoals web- en infrastructuur DDoS-bescherming, API-bescherming, zero touch WAF of bedreigingsinlichtingendiensten, zorgt het bedrijf voor holistische en platformoverschrijdende verharding van bedrijfsnetwerken en kritische applicaties.
De uitbreiding naar de Benelux zal naar verwachting een win-win situatie zijn voor zowel het bedrijf als de regio. De innovaties die Link11 naar de Benelux Unie brengt, kunnen het niveau van de IT-beveiliging daar binnen afzienbare tijd aanzienlijk verhogen. Deze visie wordt gedeeld door Eduard Meelhuysen, Vice President of Sales EMEA. Meelhuysen is van mening dat de cybersecurity-markt snel zal groeien en dat Link11 een “sterke positie” zal hebben in de regio en met Thomas Kramps.
Bron: https://www.link11.com/