Home Smartphones en tablets Esports steeds populairder

Esports steeds populairder

2109
0
DELEN
Esports

Nu we de afgelopen tijd veel thuis hebben doorgebracht, zijn esports steeds populairder geworden. In totaal kijken er maar liefst 92 miljoen mensen naar esports. Het wordt dus niet alleen gespeeld, maar er wordt ook naar gekeken. Maar wat zijn esports en waarom wordt het steeds populairder? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat zijn esports?

Met esports wordt het competitief spelen van online games bedoeld, op professioneel niveau. De games kunnen gespeeld worden op pc’s, spelcomputers en zelfs op je tablet of mobiele telefoon. Dit wordt wereldwijd ontzettend veel gedaan. Toch snappen een aantal mensen de hele hype rond escorts niet. Veel mensen snappen het verschil namelijk niet tussen een esporter en gamer. Het heeft dan ook wel wat met elkaar gemeen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Dat zit zo: esporters nemen deel aan professionele competities, die vaak zijn georganiseerd door externe partijen. In veel gevallen kunnen esporters er zelfs geld mee verdienen. Gamers spelen vaak gewoon met vrienden op de bank voor hun plezier, maar niet op professioneel niveau zoals esporters dat doen.

Waarom zijn esports zo populair?

De esport competities worden vaak uitgezonden op platformen als Twich en YouTube. Op deze manier kunnen er wereldwijd duizenden spelers en andere mensen naar deze video’s kijken. De reden dat er zoveel mensen kijken naar anderen die videogames spelen, is omdat zij er van willen leren om beter te worden of omdat zij het gewoon vet vinden om naar te kijken. Veel esporters staan bekend om het feit dat zij hun eigen games live streamen, waar esport fans dan naar kunnen kijken. Dit is eigenlijk een kwestie van kijken naar een video waarin een esporter een videogame speelt.

Esports worden steeds populairder in de Benelux. In Nederland is voetbal de populairste esport (FIFA), maar ook racing (Formula 1) en tennis worden steeds populairder. Ook wordt de game rocket league regelmatig gespeeld door esporters. De meeste video’s die gemaakt worden door esporters en op Twich of YouTube geplaatst worden, gaan echter over de spellen FIFA en Formula 1.

Niet alleen online kun je esporters volgen, ook vinden er regelmatig grote evenementen plaats. Hier nemen de grootste esporters het tegen elkaar op. Het is voor esport fans zelf mogelijk geld in te zetten op esporters via Betway Sports. Zo kunnen zij proberen geld te winnen.

Ben jij fan van esporters en vind jij het leuk om hun video’s live te volgen?

DELEN
Vorig artikelWaarom designers vaak op een Mac werken
Volgend artikelDit zijn de topsmartphones van 2020
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here