Home Huishoudelijk Enkele smart home trends voor 2021: dit kunnen we verwachten

Enkele smart home trends voor 2021: dit kunnen we verwachten

2507
0
DELEN
Smart home

Tegenwoordig hebben al steeds meer mensen slimme apparaten in huis. Hoewel veel mensen het nu al hebben, gaan we dit in de toekomst nog veel en veel meer zien. Smart home wordt namelijk steeds populairder. Met smarthome wordt een huis bedoeld dat voorzien is van allerlei slimme apparaten. Tegenwoordig wordt er door middel van domotica al veel meer gebruik gemaakt van slimme apparaten. Ieder jaar ontstaan er dan ook weer allerlei smart home producten die als doel hebben om het jou makkelijker te maken. Ben je benieuwd naar wat je in de toekomst kunt verwachten op het gebied van smart home? Lees dan snel verder, want in dit artikel bespreken wij twee smart home trends die we wellicht kunnen verwachten in 2021.

Slimme douchekop

Je ziet het misschien nog niet zo voor je, maar het zit er naar verwachting echt aan te komen: een slimme douchekop. Nu hoor ik je denken, wat houdt dat dan in? Dat zit zo: het wordt een slimme douchekop met een smart speaker. Kohler heeft al zo’n slimme douchekop geïntroduceerd tijdens een conferentie over de smart home trends van 2021. Zij hebben deze douchekop geproduceerd in samenwerking met Alexa. De bedoeling van deze slimme douchekop is om tijdens het douchen gebruik te maken van een smart speaker. Dit doe je door spraakopdrachten te geven. Zo kun je bijvoorbeeld muziek luisteren en vragen stellen: bizar toch? Aangezien de slimme douchekop nu steeds meer bekendheid krijgt, verwachten wij dat er nog veel meer bedrijven op de markt zullen komen met deze smart home trend.

Open standaard

Wat er ook aan zit te komen, is een open standaard voor smart home. Eind 2019 kondigde Apple, Google en Amazon aan dat zij aan dit project werken. Het doel van dit project is om het ontwikkelen van producten makkelijker te maken en de compatibiliteit te verbeteren voor de consumenten. Het doel is om consumenten deze smart home producten op een veiligere, makkelijkere en betrouwbare manier te laten gebruiken. Dit is natuurlijk een grote ontwikkeling, want zo wordt de drempel voor consumenten verlaagd om over te stappen naar slimme apparaten en een smart home.

Dit open standaard zal voornamelijk geschikt zijn voor bijvoorbeeld verlichting en elektriciteit, toegangsapparaten, beveiliging en veiligheid, televisies, en raambedekking. Zonder twijfel zullen hier nog enkele dingen aan worden toegevoegd. Goed nieuws, want er is onlangs bevestigd dat dit open standaard voor smart home in 2021 aangekondigd zal worden. Nog heel even afwachten dus!

Ieder jaar worden er tijdens het CES (Consumer Electronics Show) nieuwe smart home producten aangekondigd. De CES vindt plaats van 11 t/m 14 januari 2021. Hier gaan we ongetwijfeld nog veel meer nieuwe producten en ontwikkelingen horen, die wij uiteraard met jullie zullen delen.

DELEN
Vorig artikelDaar is-ie dan: de Huawei Mate 40 Pro
Volgend artikelAlles wat je wilt weten over cloud gaming
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben werkzaam als freelance tekstschrijver. Ik ben gespecialiseerd in onder andere blogs, advertorials, SEO-teksten en vacatureteksten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here