Home Business Eenvoudig en snel betalen zonder je bank- of creditcardgegevens

Eenvoudig en snel betalen zonder je bank- of creditcardgegevens

1127
0
DELEN
Eenvoudig en snel betalen zonder je bank- of creditcardgegevens

Je zult er vast weleens van gehoord hebben: skimming. Skimmen betekent dat je betaalgegevens worden gekopieerd zonder dat je het weet. Gelukkig komt dit in Nederland relatief weinig voor, omdat contactloos betalen is ingeburgerd in ons land en banken veel maatregelen nemen om skimming te voorkomen. Echter, is de online variant e-skimming een stuk onbekender, maar steeds meer voorkomend. Door malware te injecteren in webshops kunnen cybercriminelen betaalgegevens van klanten buitmaken tijdens het checkout-proces. Hiermee kunnen criminelen betalingen doen vanaf je rekening, zonder dat een webshop-beheerder de e-skimming kan detecteren. Maar hoe kunnen we dit voorkomen?

Methoden om als consument anoniem en veilig te betalen

Met de opkomende ontwikkeling van e-skimming wordt het steeds belangrijker om anoniem en veilig te betalen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je een paysafecard online kopen. Dit is een prepaid betaalmethode, waarbij je geen gevoelige informatie op internet hoeft te zetten. Wanneer je een paysafecard met een veilige betaalmethode hebt aangeschaft, ontvang je een paysafecard PIN in je mailbox. Met deze 16-cijferige pincode kun je je paysafecard-account opwaarderen en vervolgens wereldwijd gebruiken als betaalmiddel voor films, muziek, games en entertainment websites.

Daarnaast is PayPal een betaalmethode waarbij je voornamelijk aankopen kunt doen op buitenlandse webshops. De verkopende webshop zal je bank- of creditcardgegevens niet zien. Maar let hierbij wel op dat de betaalmethode PayPal beschikking heeft over deze gegevens. Daarmede hanteert de betaalmethode geen bijkomende kosten, tenzij er vreemde valuta’s moeten worden omgerekend. 

Naast een paysafecard en PayPal kun je Nintendo eShop tegoed kopen. Met Nintendo eShop tegoed kun je online veilig aankopen doen in de Nintendo eShop, zonder bankgegevens of creditcards te koppelen aan je account. Net als bij de paysafecard ontvang je het tegoed in de vorm van een code in je mailbox.

Methoden om als consument anoniem en veilig te betalen

E-skimming bij bedrijven

De invloed van e-skimming is groot. Voor gedupeerde klanten geldt dat criminelen betalingen hebben gedaan vanaf hun rekening. Maar ook voor de eigenaar van de webshop is e-skimming erg vervelend. Potentiële gevolgen voor het bedrijf zijn fraude claims, reputatieschade en boetes gemaakt met de AVG wet. Daarnaast zal het nieuwe en bestaande klanten afschrikken, waardoor omzetverlies een realistisch gevolg is. Om de kans op e-skimming te verkleinen, kunnen bedrijven maatregelen nemen zoals het installeren van updates voor contentmanagementsystemen en software plug-ins. Verder wordt geadviseerd om meerfactorauthenticatie te gebruiken als dat kan, en een content security policy in te stellen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here