Home Internet Een wifi versterker voor een optimaal netwerk

Een wifi versterker voor een optimaal netwerk

2459
0
DELEN
Wifiversterker

Gebruikmaken van internet is al bijna een eerste levensbehoefte geworden. Iedereen wenst een zo goed mogelijk functionerend en vooral snel internet voor computer, tablet en zeker smartphone. En dus is het zaak een zo goed mogelijk signaal in elke ruimte van je huis te creëren. Dit lukt vaak niet alleen met wifi router en standaard wifi netwerk, daar is in veel gevallen ook een wifi versterker voor nodig. In veel situaties krijg je alleen dan een zo optimaal mogelijk wifi netwerk. Het aansluiten van een wifi versterker is niet lastig, al zul je – als je meer ruimtes en verdiepingen wil optimaliseren voor je wifi netwerk – een beroep moeten doen op bijvoorbeeld een powerline adapter. Wie gebruikmaakt van een wifi versterker, wifi repeater of adapter weet zich verzekerd van snel internet in elk vertrek. Je kunt dan altijd een beroep doen op een wifi netwerk dat staat voor snelheid en waarmee iedereen het internet op kan. Anno 2018 voor velen noodzaak.

Waarom een wifi versterker soms nodig is

Omdat meer en meer mensen wifi gebruiken, raken de beschikbare kanalen overvol en het wifi netwerk overbelast. Apparaten die opereren via dezelfde kanalen van het wifi netwerk gaan elkaar dan hinderen. Daardoor kan er een tragere wifi verbinding ontstaan, laat het bereik te wensen over of valt je signaal zelfs helemaal weg. Hoe dichter bij de randen van het bereik, hoe trager de verbinding wordt. Ook in andere gevallen kan de verbinding wel eens een probleem zijn of worden. In genoemd gevallen biedt een wifi versterker meestal soelaas. Wie een optimaal wifi netwerk wil in alle vertrekken van het huis, heeft al snel zo’n wifi versterker nodig ter versterking van het draadloze wifi netwerk. Je breidt het wifi signaal zo uit. Op de plek waar de kabel de woning binnenkomt, wordt doorgaans het modem geplaatst (vaak is dat in de woonkamer of in de meterkast). Het modem in de meterkast plaatsen betekent al meteen signaalverlies door de vele kabels, leidingen en muren.

Wifi versterker biedt uitkomst

Een wifi versterker vangt het signaal van het wifi netwerk op en versterkt dit vervolgens. Je kunt een wifi versterker vergelijken met een wifi router, een versterker staat voor onderlinge communicatie van apparaten en gelijktijdige versterking van het signaal. Een wifi versterker plaatsen is niet heel moeilijk, al moet je wel strategisch te werk gaan en dus goed nadenken voor je begint. Zo bepaal je met een wifi indicator de sterkte van het wifi netwerk signaal en daarmee de plaats waar de versterker het best geplaatst kan worden. Plaats de wifi versterker vervolgens in een stopcontact dat het dichtst bij de door de indicator aangegeven plaats gesitueerd is. Vanaf die plek zal de wifi versterker verbinding maken met de router. Is die verbinding gelegd, dan opereert de versterker als tweede wifi toegangspunt. Het aansluiten en laten functioneren van een versterker is anno 2018 en met speciale dank aan de hedendaagse techniek vaak een fluitje van een cent.

Let op de beveiliging

Je kunt variëren met de wifi versterker. Zo is de versterker ook met een netwerkkabel op het modem aan te sluiten. Doe je dat, dan ben je verzekerd van een snelle(re) verbinding. Nog iets: hoe meer antennes er beschikbaar zijn, hoe beter de versterker vaak werkt. Ook belangrijk is het aantal poorten. Veel mensen kiezen voor bepaalde apparaten toch voor aansluiting op zogenoemde fysieke poorten. Let ook op de veiligheid en zorg dat de wifi versterker net zo goed beveiligd wordt als je andere draadloze wifi netwerk. Soms lukt het niet de verbinding te verbeteren met een wifi versterker. Dat kan als je wifi netwerk bijvoorbeeld twee of drie verdiepingen moet bedienen en de router zich op de begane grond bevindt. De muren en plafonds vormen dan vaak een te groot obstakel. In dat geval kan voor een powerline adapter gekozen worden of voor een set van deze adapters. Met vrijwel elke powerline adapter koppel je diverse ontvangers aan een zender. Zo geef je elke verdieping of kamer een eigen wifi hotspot én een internetaansluiting met kabels. Een powerline adapter wordt vaak gebruikt om kantoornetwerken aan te leggen. De adapters hebben aan de voorzijde een stopcontact. Daarmee voorzie je apparatuur van spanning en gaat er geen netspanning verloren. Het is overigens verstandig ontvangers en zenders van een en hetzelfde merk te kiezen. De verschillende merken adapters zijn namelijk vaak niet met elkaar te combineren. Hoe dan ook: het is prima mogelijk het wifi netwerk te optimaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here