Home Smartphones en tablets Een telefoonabonnement kiezen dat bij je past: zo doe je dat

Een telefoonabonnement kiezen dat bij je past: zo doe je dat

1751
0
DELEN
Een telefoonabonnement kiezen dat bij je past: zo doe je dat

Ben je van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Dan is het ook goed om na te denken over het afsluiten van een telefoonabonnement. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een abonnement met telefoon, maar is ook een abonnement zonder telefoon een goede mogelijkheid. Belangrijk hierbij is om voor een abonnement te kiezen dat goed bij je past. Om dit te bepalen, is het eerst goed om meer over deze mogelijkheden te weten te komen. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hieronder hoe je een telefoonabonnement kunt kiezen dat bij je past!

Abonnement met telefoon

Een eerste optie waar je naar zou kunnen kijken, is een abonnement met telefoon. Dit is een optie waar tegenwoordig nog steeds veel voor wordt gekozen en dat is niet zomaar. Het heeft namelijk zeker voordelen om voor deze abonnementsvorm te kiezen. Bij een abonnement met telefoon betaal je niet alleen voor je bundel, maar ook voor je toestel. Meestal heeft deze abonnementsvorm een duur van één of twee jaar. Je betaalt de kosten van je telefoon dus af met maandelijkse abonnementskosten.

Maar waarom zou je kiezen voor deze abonnementsvorm? Ten eerste is het een voordeel dat je hierbij niet het hele aankoopbedrag in één keer hoeft te betalen, omdat dit in je maandelijkse kosten verwerkt is. Je hoeft dus niet een grote investering te doen in één keer, wat fijn is. Een ander voordeel van een abonnement met telefoon is dat je hierdoor vaak kunt beschikken over de nieuwste telefoons. Wat ook fijn is aan deze abonnementsvorm is het feit dat je vaak te maken hebt met een contract van één of twee jaar, waardoor je na deze periode alweer voor een nieuw toestel zou kunnen gaan.

Als je wilt bepalen welk abonnement het beste bij je past, is het ook goed om op de hoogte te zijn van de nadelen. Een abonnement met telefoon heeft als nadeel dat je maandelijkse kosten best hoog kunnen zijn, omdat je mobiele telefoon hierbij inbegrepen is. Ook is het zo dat je iedere maand een vast bedrag kwijt bent, ongeacht hoeveel internet je gebruikt en hoeveel je belt. Nog een nadeel is dat je niet op ieder gewenst moment kunt wisselen van provider, omdat je vast zit aan een contract voor een bepaalde tijd.

Abonnement met telefoon

Abonnement zonder telefoon

Naast een abonnement met telefoon kun je ook kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Dit wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Hierbij betaal je dus niet voor je toestel, maar alleen voor je bundel. Je moet in dit geval dus zelf een los toestel kopen. Sim only heeft zeker voordelen die goed zijn om te weten.

Een groot voordeel hiervan is dat je lage abonnementskosten hebt, omdat je alleen betaalt voor bellen, sms’en en internetten. Een ander voordeel van sim only is het feit dat het flexibel is. Je kunt gemakkelijk je bundel aanpassen wanneer nodig. Wat ook fijn is aan sim only, is dat het bij veel providers maandelijks opzegbaar is. Je zit hierbij dus niet vast aan een lange contractduur en kunt eenvoudig maandelijks opzeggen. Dit zorgt voor meer vrijheid.

Een sim only abonnement heeft ook nadelen. Zo is het een nadeel dat wanneer je een nieuw toestel wilt kopen, je in één keer een grote uitgave moet doen, in tegenstelling met wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon. Ook is het een nadeel dat je bij deze abonnementsvorm vaak meer betaalt om te kunnen profiteren van snel internet.

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van de bovenstaande twee abonnementsvormen, kan het makkelijker zijn om een keuze te maken. Lees jezelf goed in voordat je een definitieve keuze maakt, zodat je hier volledig achterstaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here