Home Smartphones en tablets Een abonnement zonder toestel: Dit moet je weten

Een abonnement zonder toestel: Dit moet je weten

2313
0
DELEN

Tegenwoordig is het erg belangrijk om de nieuwste en mooiste telefoon te hebben maar het komt ook steeds vaker voor dat mensen een abonnement zonder toestel nemen. Dit wordt ook wel ‘Sim-Only’ genoemd. Oftewel: Je krijgt alleen de simkaart zonder dat er een toestel bij hoort. Het nemen van een sim-only abonnement heeft veel voordelen, deze komen allemaal aan bod verder in dit artikel. In dit artikel vertellen we meer over een abonnement zonder toestel, geven we je informatie over telefoonabonnementen en providers en wat daarbij komt kijken.

Benieuwd? Lees snel even verder.

Wat is sim-only?

Wat sim-only precies is daar kunnen we kort over zijn, het is namelijk heel simpel. Wanneer je een sim-only abonnement neemt krijg je een los abonnement zonder toestel. Vaak krijg je de keuze bij het aanschaffen of verlengen van je abonnement welk toestel je bij je abonnement wilt hebben. Maar je hoeft dus niet perse een toestel bij je abonnement te nemen. Wanneer je kiest voor sim-only krijg je een nieuwe simkaart thuis gestuurd die verbonden is aan je nieuwe abonnement, deze simkaart kun je vervolgens in je huidige toestel stoppen en je bent klaar.

Is je huidige toestel nog in goede staat en heb je geen behoefte aan een nieuwe telefoon? Dan is sim-only te perfecte oplossing voor jou.

Het verschil tussen een normaal- en een sim-only abonnement

Zoals hierboven uitgelegd krijg je dus bij sim-only alleen de simkaart. Je kunt dus blijven appen en internetten met je huidige telefoon. Je betaalt dan ook alleen voor de aansluiting op het netwerk van je provider en het verbruik van je internet. Toch zijn er afgelopen jaren wat veranderingen geweest tussen het normale abonnement en het sim-only abonnement. Voor 2017 kon je namelijk kiezen voor een abonnement met telefoon, sinds begin 2017 krijg je altijd een sim-only abonnement alleen kun je ervoor kiezen om er een telefoon bij te nemen. Dit toestel betaal je dan maandelijks af tegelijk met je abonnementskosten.

Wat is het voordeel van sim-only?

Een sim-only abonnement is eigenlijk het goedkoopste telefoonabonnement zonder toestel en is daardoor ook aanzienlijk goedkoper dan een abonnement met een toestel. Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon krijg je vaak wel een korting op het toestel maar bijna nooit op het abonnement zelf. Omdat er bij sim-only geen toestel zit krijg je van de provider vaak een extra korting op je maandelijkse kosten. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten vaak veel lager. De enige voorwaarde die aan sim-only vast zitten is dat je toestel simlock vrij is. Dit betekent dat je telefoon simkaarten van alle providers accepteert.

Voor wie is sim-only geschikt?

Sim-only is bedoeld voor mensen die al een telefoon hebben die het nog goed doet of voor mensen die een nieuw toestel gewoon te duur vinden. Vroeger krijg je de telefoon gratis of met korting. Uiteindelijk betaalde je wel voor het toestel omdat je maandelijkse lasten hoger waren. Je bent meestal goedkoper uit wanneer je een toestel los koopt in combinatie met een sim-only abonnement. Bij de provider kun je vaak aangeven wat voor soort simkaart je wilt hebben, bijvoorbeeld nano, micro of mini.

Maakt het je niet zo veel uit wat voor toestel je hebt? Of ben je nog blij met je huidige toestel? Kies dan voor sim-only. Het grote voordeel aan sim-only zijn de maandelijkse kosten. Normaal gesproken geeft de provider een korting over het toestel wat je bij je abonnement krijgt, hierdoor krijg je dus bijna nooit korting op je abonnement. Bij sim-only heb je geen toestelkosten waardoor je sneller korting op je abonnement krijgt. Dit scheelt enorm in de maandelijkse kosten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here