Home Huishoudelijk Een aantal smart home trends voor 2022 op een rij!

Een aantal smart home trends voor 2022 op een rij!

2272
0
DELEN
Smart home trends 2022

Wil jij jouw huis graag slimmer maken? Dan is het goed om te kijken naar de smart home trends. En geloof ons: hier zijn er best wat van! Op het gebied van het slimmer maken van je huis is namelijk veel te vernieuwen. Er komen dan ook steeds meer smart home trends die je in de gaten kunt houden. Ben je benieuwd naar de smart home trends voor 2022? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten er hieronder een aantal op een rijtje, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent. 

Slimme apparaten

Wat natuurlijk echt niet kan ontbreken als we het hebben over de smart home trends, zijn slimme apparaten. Want ja, ook in 2022 gaan we deze weer veel zien. Je kunt hierbij aan meerdere dingen denken, maar we gaan er vooral vanuit dat in 2022 de slimme apparaten uitgerust zullen zijn met bijvoorbeeld autonome bediening, maar ook met gebarenbediening of spraakbediening. We verwachten dat dit soort apparaten in 2022 veel te zien zullen zijn in slimme woningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire slimme apparaten als Alexa, Google Nest Hub of Sonos One. Deze apparaten doen er alles aan om het jou zo makkelijk mogelijk te maken en zijn daarom enorm geschikt voor in een slimme woning. Er zullen dan ook steeds meer van dit soort apparaten geproduceerd worden, waarbij de functies telkens weer verbeterd zijn.

Dit soort apparaten zijn vooral geschikt voor bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer, maar er zijn bijvoorbeeld ook genoeg slimme apparaten voor in de keuken. Naar verwachting kunnen we in 2022 bijvoorbeeld ook ovens of magnetrons in huizen vinden met een ingebouwde camera. Hoe tof is dat? In de badkamer kun je denken aan slimme apparaten als bijvoorbeeld zelfreinigende toiletten. Ook de slimme douchekop met speaker blijft naar verwachting populair in 2022.Kortom: een hoop smart home producten in dit jaar waarvan verwacht wordt dat we deze in slimme woningen tegen gaan komen. 

Huisbeveiliging

Wat zeker behoort tot de smartphone home trends van 2022, is de automatiserende huisbeveiliging. Deze trend zien we al steeds vaker in slimme huizen, maar belooft in 2022 helemaal populair te worden. We hebben het hier over beveiligingssystemen waarbij meerdere functionaliteiten binnen één interface integreren. Alarmsystemen die vanaf afstand ontgrendeld kunnen worden of bewegingssensoren die hun werk doen voor huisbeveiliging: het behoort allemaal tot de mogelijkheid. Producten binnen huisbeveiliging zullen in 2022 gemakkelijk te bedienen zijn en veel geavanceerde functies hebben. Hier wordt dan ook een hoop van verwacht.

Slimme verlichting 

Slimme verlichting is nu al een tijdje populair voor slimme woningen. Echter wordt dit nog continu vernieuwd om het mensen in huis nog gemakkelijker te maken. Ook in 2022 zullen er dus naar verwachting weer functies worden toegevoegd aan zulke slimme verlichtingssystemen. Er wordt verwacht dat zulke systemen in staat gaan zijn om onafhankelijk, op basis van de hoeveelheid licht in een bepaalde ruimte, kunnen bepalen in hoeverre er nog andere verlichting nodig is. Als er een ruimte dus al een deel verlicht is door bijvoorbeeld de tv die aanstaat, kan het verlichtingssysteem automatisch naar een wat lagere stand gaan. En dat kan in sommige gevallen heel handig zijn. 

Hulp van robots

Robotisering is iets waar veel aandacht voor is en waar hard aan gewerkt wordt. het is dan ook niet gek dat dit invloed heeft op de smart home trends Naar verwachting gaan we in 2022 daarom ook meer hulp van robots tegenkomen in huis. Waar we dit nu vooral zien bij bijvoorbeeld de welbekende robotstofzuiger, is de planning dat dit nog bij veel meer toepassingen gedaan gaat worden. Bijvoorbeeld hulp van robots bij allerlei dagelijkse taken in huis. Denk hierbij aan taken als koken en schoonmaken. Momenteel wordt hier druk aan gewerkt en dit zal dan ook waarschijnlijk in 2022 en in de jaren erna zeker beschikbaar worden voor slimme woningen. Dankzij de hulp van robots kunnen taken voor jou veel simpeler gemaakt worden en hoef je hier niet of nauwelijks meer tijd aan te besteden. 

Of al deze verwachtingen daadwerkelijk uitkomen, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar dat er weer een hoop innovatie plaatsvindt op het gebied van smart home trends, is een ding dat zeker is. Allemaal met het doel om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Deze bovenstaande trends kun je in ieder geval in je achterhoofd houden, zeker als jij er continu mee bezig bent om je woning slimmer te maken. Want zeg nou zelf: de beste smart home producten en nieuwste innovaties in huis, dat is natuurlijk wel gaaf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here