Home Smartphones en tablets Drie tips om je telefoon veiliger te maken

Drie tips om je telefoon veiliger te maken

2411
0
DELEN

Een veilige telefoon is natuurlijk belangrijk. De mobiele telefoon is een apparaat dat we daadwerkelijk overal voor gebruiken. Zo staat het apparaat bijvoorbeeld vol met momenten die we graag willen herinneren. Belangrijke foto’s, maar ook gesprekken, willen we natuurlijk liever niet kwijtraken. Het is daarom belangrijk dat je jouw mobiel  echt goed beveiligd is. Zo willen we hackers en dieven buiten de deur houden. Het laatste dat je wilt is dat jouw persoonlijk gegevens in verkeerde handen vallen! Maar hoe zorgen we er nou voor dat we de telefoon echt optimaal beveiligen.

Het versleutelen van je telefoon

Het versleutelen van je telefoon is een van de beste stappen die je kunt ondernemen om het apparaat goed te beveiligen. Wanneer je de telefoon versleuteld voorkom je dat de gegevens uit te lezen zijn. Door middel van een versleuteling zullen de gegevens op het apparaat niet te lezen zijn, tenzij dat iemand de code kent. Wanneer je de telefoon versleutelt, kan jij je al stukken veiliger voelen. Bedenk echter wel dat niet al je dataverkeer versleuteld is.

Het versleutelen van je dataverkeer

Sommige applicaties maken gebruik van het internet. Het is niet de bedoeling dat iemand deze data onderschept. Wanneer de data niet versleuteld is, dan kan iemand de data namelijk eenvoudig onderscheppen en lezen. Om dit te voorkomen zal je gebruik moeten maken van apps die het dataverkeer versleutelen. Bij chatapps zoals Whatsapp worden de berichten tegenwoordig standaard versleuteld. Als gebruiker merk je hier niets van, maar het is wel een stuk veiliger. Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor betrouwbare apps die de gegevens goed versleutelen.

Maak geen gebruik van een openbaar netwerk

Het gebeurd erg veel dat mensen gebruik maken van een openbaar netwerk. Zo een netwerk ziet er natuurlijk aantrekkelijk uit! Je bespaart er immers MB’s mee. Toch is een openbaar netwerk niet altijd even veilig. Je weet namelijk nooit of iemand het dataverkeer op het netwerk onderschept. Dit klinkt natuurlijk allemaal een beetje vergezocht, maar dit is het absoluut niet. Het is zeer eenvoudig om een zogenoemde “Man in the Middle Attack” uit te voeren. Het is dus beter om te kiezen voor prepaid internet van Simyo. Op deze manier heb je voor minder geld meer MB’s en loop je minder risico! Ben je benieuwd waar je nou echt goedkoop internet kunt krijgen? Dan is prepaid vergelijken op een betrouwbare website erg verstandig.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here