Home Huishoudelijk Dit zijn de voor- en nadelen van slimme verlichting

Dit zijn de voor- en nadelen van slimme verlichting

2203
0
DELEN
Slimme verlichting

Een smart home: je hoort het steeds vaker. Een van de mogelijkheden om jouw huis slimmer te maken, is slimme verlichting. Dit wordt steeds populairder en wordt al meer gebruikt. Dat is dan natuurlijk ook niet zonder reden. Slimme verlichting kan een goede toevoeging zijn aan jouw huis. Benieuwd naar de voor- en nadelen van slimme verlichting? Lees snel verder, want wij zetten het voor je op een rijtje. 

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is verlichting die je kunt bedienen middels een app op je smartphone of via een tablet. De slimme lampen kunnen hiervoor verbinding maken met wifi of kunnen werken met een bridge. Maar hoe werkt slimme verlichting dan? Slimme verlichting, ook wel smart verlichting genoemd, is makkelijk om te installeren. Je kunt denken aan lampen die gedraaid kunnen worden in jouw bestaande fitting die zijn gekoppeld met een behorende hub. Hierna is het alleen maar een kwestie van het downloaden van een app en je bent in staat om via jouw smartphone of tablet de lampen besturen. Als je gebruik maakt van slimme verlichting in huis, kun je jouw lampen heel gemakkelijk aan- en uitzetten, maar het is ook vaak mogelijk om de kleuren van de lampen aan te passen. 

Wat zijn de voordelen van slimme verlichting?

Wat zijn nou precies de voordelen van slimme lampen in huis? Lampen die op wifi of met een bridge werken hebben voordelen in vergelijking tot normale verlichting. Ten eerste is het voordeel dat je de verlichting gemakkelijk met een smartphone of tablet kunt bedienen. Ook is het zo dat slimme lampen vaak energiezuinig zijn, omdat het ledlampen zijn. Een ander voordeel van slimme verlichting is dat je kleuren in kunt stellen via de app. Je kunt dus ook gemakkelijk bepalen of je wat lampen wilt dimmen etc. Waarom slimme verlichting ook goed kan zijn om te overwegen, is omdat het bijdraagt aan de veiligheid. Doordat de slimme lampen makkelijk te bedienen zijn vanuit je smartphone of tablet, kun je ervoor zorgen dat wanneer je van huis bent ook wat lampen aan blijven staan. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is en dit werkt dus inbraakpreventief.  

Wat zijn de nadelen van slimme verlichting?  

Er zitten ook enkele nadelen aan de op afstand bedienbare lampen. Ten eerste is het een nadeel dat slimme wifi verlichting vaak een stuk duurder is in aanschaf dan normale verlichting. Voor veel slimme verlichtingssystemen is het nodig om in het bezit te zijn van een bridge om de lampen aan te koppelen. Al met al is de aanschaf van deze smart home verlichting dus best een uitgave. Houd hier dus goed rekening mee, vind je het de prijs waard? Een ander nadeel van slimme verlichting is dat als de wifi wegvalt, de slimme verlichting niet goed te bedienen is. Dit is natuurlijk niet fijn, want als je problemen hebt met jouw wifi kan het vervelend zijn als je de slimme lampen niet kunt bedienen. Bij slimme verlichtingssystemen zitten soms ook nog oude schakelaars. Het kan een aanrader zijn om deze niet weg te halen, zodat je de slimme lampen alsnog kunt uitschakelen als de wifi niet naar behoren werkt. Zo ben je altijd in staat om de lampen uit te schakelen. 

Welke slimme verlichting is er?

Je kunt slimme verlichting natuurlijk gebruiken als hoofdlampen, om jouw huis goed mee te verlichten. Echter zijn er bovendien nog meer opties. Denk bijvoorbeeld eens aan een slimme wandlamp, slimme nachtlamp, slimme plafondlamp of slimme tl verlichting. Als je jouw huis dus graag slimmer wilt maken met behulp van verlichting, is het handig om te kijken naar welke soort verlichting je op zoek bent. Er is namelijk meer dan genoeg keuze!

Kortom, slimme verlichting heeft zowel voor- als nadelen. Als je aan het overwegen bent om slimme verlichting in huis te nemen om jouw huis slimmer te maken, is het daarom goed om deze voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Het is wel zo dat slimme verlichting tegenwoordig steeds populairder wordt, omdat veel mensen het enorm handig vinden. Als je overtuigd bent dat jij ook slimme verlichting in huis wilt hebben, ga dan op zoek naar de beste slimme verlichting. Er zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden, dus het kan best een zoektocht worden. Lees jezelf goed in over de verschillende verlichtingssystemen, zodat je dan de juiste keuze kunt maken. Ben jij al druk bezig met het slimmer maken van jouw huis en zit je eraan te denken om slimme verlichting aan te schaffen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here