Home Business Dit zijn de duurzame trends van de telecombranche in 2019

Dit zijn de duurzame trends van de telecombranche in 2019

2511
0
DELEN
Mobiele telefoon

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de impact van hun gedrag en leefstijl op het klimaat, hierdoor wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Deze consumenten willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu en zoeken dan ook naar allerlei manieren om dit te doen. Zo ook in de telecombranche. In dit artikel lees je wat populaire duurzame trends zijn in 2019.

Refurbished toestellen

Men kiest vaker voor refurbished toestellen dan voorheen. Deze toestellen zijn al een tijdje door andere consumenten in gebruik geweest en worden volledig gereed gemaakt voor een nieuw leven bij een andere consument. Dit is erg goed voor het milieu doordat het oude toestel niet in de verbrandingsoven belandt. Ook je portemonnee is hierbij gebaat want refurbished toestellen zijn aanzienlijk goedkoper dan nieuwe toestellen. Om gebruik te kunnen maken van een refurbished toestel kun je een Sim Only abonnement afsluiten, of een prepaid simkaart bestellen.

Prepaid

In het Engels betekent prepaid ‘vooraf betaald’, dit is ook hoe een prepaid kaart werkt. Misschien heb je het ooit al wel meegemaakt: je krijgt de maandelijkse rekening van je telefoon en je komt er vervolgens achter dat je veel meer moet betalen dan dat je had verwacht. Dit kan een heel naar gevoel zijn en dus wil je dit voorkomen.

Prepaid internet bij Simyo is van zeer goede kwaliteit. Simyo is overigens ook een partij die meegaat met de trend rondom duurzaamheid. De provider informeert graag de doelgroep zodat consumenten hun steentje bij kunnen dragen.

Abonnement

Veel Nederlanders maken momenteel gebruik van een telefoonabonnement. Er zitten een paar verschillen tussen een prepaid kaart en een abonnement. Wanneer je gebruik maakt van een abonnement heb je elke maand een vaste bundel met een bepaald aantal belminuten, sms berichten en hoeveelheid data. Het voordeel hiervan is dat je precies weet welke kosten je kunt verwachten. Je ontvangt maandelijks een rekening. Wanneer de afgesloten bundel niet genoeg is, dan kunnen er wel extra kosten in rekening worden gebracht. Dit is het grootste verschil tussen een abonnement en een prepaid kaart.

Ook met een abonnementsvorm kun je gebruik maken van refurbished telefoons. Het is namelijk mogelijk om een refurbished telefoon aan te schaffen en een Sim Only abonnement af te sluiten voor deze telefoon. Daarnaast kun je natuurlijk ook een Sim Only abonnement afsluiten en jouw oude telefoon hergebruiken. Wanneer deze niet meer werkt dan kun je, om kosten te besparen, deze ook zelf repareren met behulp van handige tutorials op het internet. Dit scheelt niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Recyclen

Mobiele telefoon recyclen

Recyclen is hot. Mobiele telefoons bestaan uit dure materialen zoals goud en diverse mineralen. Oude telefoons zijn dus letterlijk goud waard. Dit is dan ook de reden dat er bedrijven bestaan die oude telefoons opkopen om deze vervolgens te recyclen en deze materialen te verkopen. Recyclen is echter niet weggelegd voor iedere telefoons, zo kunnen telefoons die nog in goede staat zijn beter worden gebruikt als refurbished telefoon. Mobieltjes die niet meer goed gebruikt kunnen worden, kunnen wel gerecycled worden.

Telefoonbescherming   

Tot slot zijn steeds meer consumenten zich bewust van het feit dat een goede bescherming van de telefoon leidt tot minder kosten, minder uitstoot en gebruik van schaarse grondstoffen. Zo kunnen goede beschermhoesjes en screenprotectors ervoor zorgen dat telefoons onbeschadigd blijven wanneer deze bijvoorbeeld vallen. Uiteraard kun je hiermee onverwachte kosten voorkomen, maar ook zul je het milieu minder belasten wanneer jouw telefoon niet gerepareerd hoeft te worden.

Dit artikel is in samenwerking gemaakt met Simyo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here