Home Smartphones en tablets Dit zijn de beste apps om te videobellen

Dit zijn de beste apps om te videobellen

2670
0
DELEN
Videobellen app

Nu veel mensen door de coronacrisis thuis zitten, wordt er massaal gebruik gemaakt van videobellen via een app. Op deze manier kun je toch in contact blijven met familie, vrienden en collega’s. Maar welke apps voor videobellen kun je hier het beste voor gebruiken? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

WhatsApp 

De populaire berichtenapp WhatsApp heeft ook de mogelijkheid om te videobellen. Dit is heel simpel, dit doe je namelijk door een videogesprek met één persoon te starten en daarna via het plusje in de rechterbovenhoek anderen toe te voegen. Videobellen via WhatsApp kan dus met meerdere personen tegelijk. Wanneer je in een groepsgesprek van WhatsApp zit, is het ook mogelijk om direct te videobellen met personen uit deze WhatsApp groep. Je kunt echter met maximaal acht personen tegelijk videobellen. Het videobellen via WhatsApp heeft een enorm voordeel, want bijna iedereen heeft deze app al op zijn of haar telefoon. Er hoeft dus niks geïnstalleerd te worden, en je kunt er snel mee aan de slag. Dit maakt het ook extra makkelijk voor oudere mensen. Op deze manier kunnen ook zij gemakkelijk contact opnemen met anderen door even te videobellen via WhatsApp. WhatsApp staat dan ook zeker in het rijtje van apps die veel worden gebruikt door ouderen.

FaceTime

FaceTime van Apple is een hele handige app als het gaat om videobellen. Het wordt door veel mensen gebruikt. Je kunt hier heel gemakkelijk duo videobellen, maar het is ook mogelijk om te videobellen met een groep. Echter is FaceTime van Apple wel meer beperkt, want alleen gebruikers die in het bezit zijn van Apple apparaten kunnen gebruik maken van videobellen via FaceTime.

Zoom

De populariteit van de videobellen app Zoom is ontzettend gegroeid de laatste tijd. Dat is niet gek, want Zoom is een goede manier om in contact te blijven met anderen. Je kunt hierin heel gemakkelijk een video call maken, gebruikers hoeven ook hiervoor geen account te hebben. Met zoom kun je met maar liefst honderd mensen tegelijkertijd videobellen. Het is echter wel zo dat wanneer je dit doet, het videogesprek na 40 minuten wordt afgekapt. Videobellen met zoom wordt voornamelijk gedaan via een laptop, maar er zijn ook mogelijkheden om te videobellen met zoom via je smartphone of tablet.

Houseparty

Houseparty is vooral onder jongeren een geliefde app om te videobellen. Met deze app kun je videobellen met maximaal acht mensen tegelijkertijd. Wat deze app extra leuk maakt, is dat je tijdens het videobellen spelletjes kunt spelen. Verzamel je vrienden en maak er samen een feestje van met Houseparty.

Skype

Deze app voor videobellen is bij velen van jullie vast al bekend. Skype videobellen wordt al een hele lange tijd door veel mensen gedaan. Skype wordt vaak gekozen als app om te videobellen omdat het als een betrouwbare en gemakkelijke app wordt gezien. Je kunt Skype downloaden als app, maar je kunt met Skype ook videobellen via internet.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel mogelijkheden om in contact te blijven met anderen door even te videobellen. Welke app is jouw favoriet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here