Home Smartphones en tablets Dit maakt de nieuwste iPhone zo snel

Dit maakt de nieuwste iPhone zo snel

2457
0
DELEN
iphone snel

In 2018 komt Apple weer met een nieuwe iPhone – deze allernieuwste iPhone is natuurlijk weer een stuk beter, handiger en sneller dan zijn voorganger. Maar hoe kun je nu precies zien of een telefoon sneller is dan zijn voorganger? Wat deze nieuwste iPhone zo snel maakt, lees je hier.

Het brein van de telefoon

De processor wordt ook wel het brein van je telefoon genoemd, en dit is niet voor niets. Hoe beter de processor, hoe sneller apps opstarten. Deze processor bestaat uit twee belangrijke onderdelen. Ten eerste bestaat de processor uit kernen. Deze kernen zorgen ervoor dat een app opstart en dat je vervolgens bijvoorbeeld een spelletje kunt spelen. De meeste processors hebben vier tot acht kernen, hoewel er tegenwoordig meer processors met acht kernen op de markt zijn. Je herkent de hoeveelheid kernen aan de Engelse benaming dual-, quad- of octacore. De prestatie van deze kernen hangt af van de kracht die ze hebben en de manier waarop ze op elkaar afgestemd zijn.

De kracht van een processor

De kracht van deze processor wordt gemeten met de kloksnelheid gigahertz. Het aantal GHz geeft een indicatie van hoe snel en krachtig een processor is: hoe hoger het aantal GHz, hoe sneller de processor is. Veel nieuwe smartphones hebben bijvoorbeeld een kloksnelheid van zo’n 2,5 GHz.

Het geheugen

Je RAM (random access memory of werkgeheugen) is het kortetermijngeheugen van je telefoon. Hoe meer RAM je hebt, hoe sneller je kunt schakelen tussen de apps op je telefoon. De meeste telefoons hebben minimaal 3GB werkgeheugen, maar er zijn ook telefoons op de markt met 6 tot wel 8 GB werkgeheugen. Hoe hoger het aantal GB van het geheugen, hoe sneller je telefoon werkt; zonder te stotteren.

Het opslaggeheugen

Waar je RAM het kortetermijngeheugen is van je telefoon, is de opslag het langetermijngeheugen. Hier slaat de telefoon items op zoals je foto’s, apps, muziek en ook het besturingssysteem. Hoe meer opslaggeheugen het nieuwe toestel heeft, hoe meer je op kunt slaan. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om dit opslaggeheugen te upgraden door een SD card te gebruiken.

De batterij

Een laatste belangrijke factor van de snelheid van een telefoon is de batterij. Een snelle telefoon verbruikt natuurlijk meer energie, en de batterij moet hier op aangepast zijn. Hoe meer inhoud de batterij heeft, hoe langer de telefoon het volhoudt. Hoe hoger het mAh (milliampère-uur), hoe hoger de capaciteit van de batterij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here