Home Smartphones en tablets Dit is een smartphone en smartwatch in één

Dit is een smartphone en smartwatch in één

2269
0
DELEN

De grote Chinese fabrikant TCL heeft een patentvraag ingediend waarin ze een concept laten zien van een smartphone die kan worden omgebogen naar een smartwatch. Je kunt dus als het ware je telefoon om je pols dragen. Gek idee?

Wat kunnen we nog meer van dit product verwachten?

Lees gauw verder!

Opvouwbare toestellen, geen fantasie meer

Een opvouwbare smartphone is geen fantasie meer. Al meerdere bedrijven hebben een opvouwbaar product op de markt gebracht. Na Samsung en Royole komt nu ook Xiaomi met een opvouwbare smartphone. De CEO van Xiaomi toonde het prototype van het opvouwbare toestel.

Alle opvouwbare toestellen hebben een groter scherm gekregen en kun je dus opvouwen. Ook zijn de toestellen erg prijzig. De prijzen liggen namelijk tussen de 1300 en 2000 dollar. Heb jij dit er voor over?

Een smartphone en smartwatch in één

Een smartphone die je kunt dubbelvouwen is misschien al een apart idee maar wat dacht je van een gadget die je van smartphone naar smartwatch kunt veranderen? Je kunt je smartwatch zo dubbelvouwen en buigen dat je hem als smartwatch kunt dragen. Ook dit kan werkelijkheid worden. De grote Chinese fabrikant TCL heeft namelijk patent aangevraagd op zo’n smartphone.

Ze hebben de plannen niet wereldwijd verkondigd maar uit de patentaanvraag is wel af te lezen wat de plannen van TCL precies zijn. Ook is TCL bezig met het produceren van vijf andere vouwbare producten waaronder twee tablets.

Of de smartphone en smartwatch in één ook daadwerkelijk op de markt komt is nog niet helemaal duidelijk. TCL heeft wel al laten weten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van de smartphone en smartwatch, toch worden niet alle producten waar patentaanvragen voor zijn ingediend ook daadwerkelijk uitgebracht.

TCL kan altijd nog haar plannen bijstellen of aanpassen. Ook hebben ze zelf nog niet gereageerd op het bericht. TCL kun je onder andere kennen van het merk BlackBerry. Ze hebben licentie op het merk en daarom mogen ze dus smartphones onder de naam BlackBerry verkopen.

Dus wie weet loop je over een aantal jaar wel met je BlackBerry aan je pols.

Opvouwbare smartphone met problemen

Om nog even terug te komen op de opvouwbare Samsung smartphone, Het bedrijf heeft de Samsung Flex gepresenteerd. Het OLED-scherm heeft wanneer hij opgevouwen is een grootte van 7,3 inch. Volgens Samsung zelf kun je het scherm honderdduizenden keren dubbelvouwen zonder problemen. Het toestel zal rond de 1300 dollar te koop zijn maar helaas voorlopig alleen in China.

Conclusie

Het is een hele nieuwe rage, een smartphone met opvouwbaar scherm. Of het opvouwbare scherm echt zo succesvol en probleemloos zal gaan werken zal de tijd moeten leren. Het is in ieder geval wel weer in stap naar de toekomst.

Het bedrijf TCL gaat nog een stapje verder. Ze zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van een smartphone die je kunt vouwen en buigen zodat je hem als smartwatch gebruiken. Erg uniek.

Zou jij zo’n smartphone om je pols willen dragen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here