Home Smartphones en tablets Deze producten heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 12 event

Deze producten heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 12 event

2101
0
DELEN
iPhone 12 event

Afgelopen dinsdag 13 oktober was het zover: het Apple iPhone 12 event. We hebben er even op moeten wachten, maar er is eindelijk bekend geworden wat Apple op de planning heeft staan qua nieuwe iPhones en accessoires. In dit artikel vertellen wij je alles over de nieuwste producten die zijn aangekondigd.

De iPhone 12

Eindelijk kunnen we uitkijken naar de komst van de nieuwe iPhone: de iPhone 12. Apple heeft aangekondigd dat de iPhone 12 vanaf vandaag, 16 oktober, te pre-orderen is. Goed nieuws dus voor de fans die zolang hebben moeten wachten op de release van de gloednieuwe iPhone 12. 

De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en lijkt dan ook nog best veel op zijn voorganger. De voorkant van het toestel is bijna hetzelfde. De randen van het toestel zijn echter nóg dunner geworden. Bij de achterkant en zijkanten van het toestel zien we wel een groot verschil. Het heeft platte zijkanten die gemaakt zijn van aluminium. De iPhone 12 is te koop in het rood, wit, donkerblauw, lichtgroen en zwart. 

Van de iPhone 12 kun je verwachten dat deze ontzettend snel is. Er zit een razendsnelle processor in. Ook is bij de iPhone 12 het scherm veel verbeterd. Waar Apple normaal gesproken gebruikt maakt van een lcd scherm bij iPhones, is dit bij de iPhone 12-serie anders. Super Retina XDR, zo wordt het omschreven door Apple. Het scherm is dan ook sterker dan ooit, en is beter in staat om krassen en barsten te voorkomen. Ook de camera’s zijn volgens Apple weer flink verbeterd. En dat is nog lang niet alles, want de iPhone 12 is bovendien ook nog eens geschikt voor 5G. De iPhone 12 is te koop vanaf 909 euro.  

iPhone 12 Mini

Dit toestel is een echte verrassing geworden op het Apple event: de iPhone 12 Mini. De iPhone 12 Mini is bijna identiek aan de gewone iPhone 12, alleen dan kleiner. Het toestel is beschikbaar in dezelfde kleuren als de iPhone 12, heeft ook 5G ondersteuning en beschikt over dezelfde snelle processor. Het enige verschil is dus eigenlijk het formaat van het toestel. Waar de normale iPhone 12 een 6,1 inch scherm heeft, heeft de iPhone 12 Mini een scherm van 5,4 inch. Dit zorgt ervoor dat de resolutie wel iets anders is. De iPhone 12 Mini is te koop vanaf 809 euro. 

iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Andere modellen die Apple onlangs heeft aangekondigd zijn de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Deze toestellen hebben een glazen achterkant, roestvrijstalen behuizing en beschikken over een LiDAR-sensor. Deze LiDAR-sensor in de iPhone kan 3D en diepte inschatten en de scherpte van foto’s en video’s snel aanpassen. Het scherm van deze modellen is groter dan zijn voorgangers en de camera’s zijn wederom verbeterd. De iPhone 12 Pro is te koop vanaf 1159 euro en de iPhone 12 Pro Max vanaf 1259 euro. 

HomePod Mini

Bij het Apple event kondigde het bedrijf ook de HomePod Mini aan. Dit is een slimme speaker, die over goed geluid beschikt en ondersteuning heeft voor Apple’s spraakassistent Siri. De HomePod speaker krijgt een intercomfunctie, waarmee gebruikers via de speakers kunnen communiceren als zij meerdere speakers in huis hebben. In de VS verschijnt de HomePod Mini voor zo’n 99 dollar. Het is nog niet bekend of deze speaker ook al snel in Nederland zal verschijnen, al wordt er verwacht van wel. 

Over welk nieuwe product ben jij het meest enhoustiast?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here