Home Computers Designer software voor logo’s: Canva, Inkscape of toch Adobe Illustrator?

Designer software voor logo’s: Canva, Inkscape of toch Adobe Illustrator?

1943
0
DELEN
Designer software voor logo’s: Canva, Inkscape of toch Adobe Illustrator?

Tegenwoordig herken je bedrijven haast niet meer aan hun naam, maar alleen nog aan hun logo. Sommige techneuten speelden zelfs slim op deze trend in door een app te ontwikkelen, waarbij de bedrijfsnaam in het logo weggelaten was en je moest raden van welk bedrijf het logo was. Het belang van een logo voor een bedrijf is hiermee wel benadrukt.

Ondanks de noodzaak van een goed, krachtig en herkenbaar logo, is het steeds moeilijker om creatief te zijn met vormen en kleuren. Er wordt zelfs gezegd om te werken met één kleur, zodat het logo herkenbaar en leesbaar blijft. Gelukkig zijn er vele design programma’s die het ontwerpen van een logo uitermate makkelijk maken.

Waarom kiezen voor design software?

Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het nog nooit zo makkelijk geweest om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van allerlei visuele content. Van afbeeldingen tot GIFs en van infographics tot logo’s: je kan het zo gek nog niet bedenken of er bestaat een tool voor om het zelf te ontwerpen. Het is om die reden ook lang niet meer zo belangrijk om zelf goed te kunnen tekenen of creatief te denken, al zal dit wel te zien zijn als je een uniek logo maken wil. De fervente ontwerper zal namelijk zelf aan de slag gaan met alle functies en mogelijkheden die de design software te bieden heeft en zal nooit kiezen voor een voorgekauwde template. De ware ontwerper zal daarom het optimale halen uit design programma’s en zijn of haar grafisch ontwerp naar een hoger plan tillen.

Voor welke design software moet je kiezen?

Voor welke design software moet je kiezen

Zoals net al duidelijk werd bestaan er eindeloos veel design programma’s om je eigen logo’s of afbeeldingen mee te ontwerpen. Desondanks varieert de kwaliteit van de software enorm en bestaat er een diversiteit aan functies per programma. Gratis programma’s als Canva en Inkscape zijn enorm populair onder zowel amateurontwerpers als de ware professionals. Desalniettemin grijpt een professional sneller naar betaalde mogelijkheden, zoals Adobe Illustrator en Affinity Designer. Deze programma’s zijn immers uitgebreider en maken het mogelijk om kwalitatief hoogwaardige, visuele content te creëren.

De beste keuze maak je zelf

Hoewel elk designprogramma andere mogelijkheden biedt, is het uiteindelijk aan de ontwerper zelf om te bepalen welk programma het meest weggelegd is om mee aan de slag te gaan. Alle programma’s verschillen immers net een tikkeltje van elkaar. De keuze die je maakt, is bovendien afhankelijk van je budget, de kwaliteit van de output en de tijd die je erin wil steken. Betaalde programma’s maken het namelijk vaak mogelijk om kwalitatief meer uit je ontwerpen te halen, maar dit betekent doorgaans ook dat je zelf meer input moet leveren om een betere output te verwezenlijken. Houd er dus rekening mee dat professionele ontwerpprogramma’s bedoeld zijn voor professionele ontwerpers. Wil jij echter zelf graag uitzoeken hoe je zelf een logo kan maken? Verdiep je dan in de manieren waarop je de software kunt gebruiken en ga aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here