Home Computers De voordelen van een refurbished laptop

De voordelen van een refurbished laptop

3573
0
DELEN
Refurbished laptop

Heb je een nieuwe laptop nodig? Dan kun je net zo goed een refurbished laptop kopen. Dit is een reeds gebruikte laptop die weer helemaal naar nieuwstaat is gebracht. We kennen een groot aantal aanbieders van refurbished laptops Nederland, waar jij jouw nieuwe laptop voor weinig geld aan kunt schaffen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een refurbished laptop, en wat maakt deze keuze net zo goed als het kopen van een nieuwe laptop? We zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

1. De besparing

Om te beginnen is een refurbished laptop ideaal wanneer je wat minder budget hebt, of graag wat geld wilt besparen. De prijs van een refurbished laptop kan tot wel 40% lager zijn dan die van een nieuwe laptop. Houdt natuurlijk wel in de gaten dat ook hier de prijs vaak de kwaliteit aangeeft. Een ontzettend goedkope refurbished laptop zal van mindere kwaliteit zijn dan een wat duurdere.

2. Zo goed als nieuw

Refurbished laptop voordelen

Hoewel een refurbished laptop een tweedehands product is, worden deze in zo goed als nieuw-staat aangeleverd. De refurbished laptops zijn vaak niet heel lange gebruikt en simpelweg teruggestuurd door de originele koper vanwege een beschadigde verpakking, verkeerde verwachtingen of een technisch probleempje. De teruggezonden laptops worden direct gecontroleerd, getest en vervolgens voor een hoge korting opnieuw verkocht.

3. Je krijgt er garantie bij

Net als bij de aanschaf van een nieuwe laptop, krijg je vaak ook garantie op een refurbished laptop. Mocht de laptop toch een probleem blijken te hebben dan kun je deze vaak kosteloos opnieuw laten repareren. Dit hangt natuurlijk wel af van de aanbieder waar je jouw product aanschaft.

4. Online bestellen

Je kunt de refurbished laptops gewoon makkelijk online bestellen. De webshops geven je direct alle informatie over het product (in sommige gevallen zelfs de reden voor terugsturen) en ook de garantieperiode en dergelijke worden vermeldt. Kun jij je nieuwe refurbished laptop dus gewoon online bestellen, en heb je ‘m in no-time in huis.

5. Beter voor het milieu

Waarom zou je nieuwe producten kopen (en al het plastic en de vervuiling die hierbij komt kijken) als je ook een net zo goed tweedehands product aan kunt schaffen? Zo zijn er minder productieprocessen nodig, worden oude producten niet zomaar gerecycled en draag jij dus je steentje bij aan een betere leefomgeving. Je zou eigenlijk wel gek zijn om voor veel geld een nieuwe laptop aan te schaffen, terwijl er ook tientallen voor je klaar staan voor een lager bedrag én een hogere duurzaamheidsfactor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here